Atelier de mărțișoare la Muzeul Județean Olt. Când se deschide, cât e taxa

0
Publicat:

Muzeul Județean Olt va deschide în curând, la sediul din strada Ana Ipătescu, din municipiul Slatina, un atelier de confecționat mărțișoare la care au acces toți cei interesați.

Ultimul atelier a fost deschis la Muzeul Județean Olt în luna decembrie FOTO: Muzeul Județean Olt
Ultimul atelier a fost deschis la Muzeul Județean Olt în luna decembrie FOTO: Muzeul Județean Olt

Atelierul vine după o pauză de nici două luni, înaintea Sărbătorilor de Iarnă fiind deschis, tot la Muzeul Județean Olt, un atelier de confecționat sorcove și steluțe de colindat.

„În perioada 20 – 28 februarie, în intervalul orar 9,30 – 10,30, în cadrul Secției de Etnografie se va desfășura ATELIERUL DE CONFECȚIONAT MĂRȚIȘOARE. Costul unui atelier este de 5 lei/persoană. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu”, este anunțul muzeului. Pentru cei interesați a fost pus la dispoziție și un număr de telefon, putând fi contactată direct coordonatoarea atelierului, muzeograful Claudiu Balaș.

Mărțișoarele vor fi confecționate din fetru, iar obiectele realizate pot fi luate acasă. 

După săptămâna destinată confecționării mărțișoarelor va începe săptămâna de confecționat felicitări pentru 8 Martie, costul participării fiind același, 5 lei/persoană.

Pe parcursul lunilor martie și aprilie va fi deschis, în intervalul orar 11,00 - 13,00, de asemenea, atelierul de pictură pe sticlă, coordonat de muzeograful Iohana Brătoi. 

„Participanții vor picta pe sticle elemente florale de primăvară și scene legate de sărbătoarea Paștelui. Costul unui atelier este de 10 lei/persoană, durata de 2 ore. Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu”, mai anunță reprezentanții instituției oltene.

Atelierele cu tematică diversă au funcționat, la Muzeul Județean Olt,  în mai multe perioade de-a lungul anului trecut, vizitatorii, de la copii de vârstă preșcolară și până la bunici, experimentând activități precum: încondeierea ouălor, în preajma Sărbătorii Paștelui; confecționatul de păpuși din materiale textile, pe linguri de lemn sau pe coceni de porumb; confecționat sorcove și steluțe de colindat pentru Sărbătorile de Iarnă; scris caligrafic și scris pe tăblițe de ceară; pictură pe sticle; modelat lutul și confecționat bijuterii din fier etc. Copiii sunt cei mai încântați de astfel de activități, venind însoțiți de profesori, de părinți, de bunici sau chiar singuri.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite