Angajatul de la Permise Auto suspectat de infecţie cu SARS-CoV-2 are test negativ. Autorităţile decid când se reia activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inclusiv activitatea de examinare în teren a fost suspendată astăzi, ca urmare a suspiciunii FOTO: arhiva Adevărul
Inclusiv activitatea de examinare în teren a fost suspendată astăzi, ca urmare a suspiciunii FOTO: arhiva Adevărul

Activitatea Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări a fost suspendată joi, 27 august 2020, în urma înregistrării unei suspiciuni de infectare cu SARS CoV-2 în cazul unui angajat din instituţie.

Lucrătorul a ajuns la spital cu simptome care au determinat testarea acestuia pentru a afla dacă este pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. Conform unor surse neoficiale, rezultatul este negativ, astfel că, cel mai probabil, activitatea în cadrul serviciului va fi reluată începând de mâine. Reprezentanţii Prefecturii Olt au precizat că vor comunica date despre situaţia creată imediat ce se va transmite oficial rezultatul testului.

În cursul acestei dimineţi, Prefectura Olt a anunţat, printr-un comunicat de presă, că suspendă activitatea ca urmare a înregistrării suspiciunii amintite.

„Activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare  a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt a fost suspendată temporar. Decizia a fost adoptată pentru a preveni şi limita răspândirea infecţiei Covid-19 având în vedere că un lucrător din cadrul acestui serviciu a fost declarat suspect Covid-19, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în după-amiaza zilei de 26.08.2020.

La  nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2, încă de la instituirea stării de urgenţă, au fost luate următoarele măsuri:

- toţi lucrătorii poartă mască de protecţie,

- toţi lucrătorii sunt testaţi privind temperatura corporală,

- toţi cetăţenii care se prezintă la ghişeele serviciului au programare, iar accesul acestora este permis cu testarea temperaturii corporale şi portul măştii de protecţie,

- dezinfecţia periodică a incintei,

- la ghişee, au fost instalate paravane de protecţie din plexiglas,

- au fost montate, la intrările în sediu, pentru cetăţeni, dispozitive de pulverizare, pe mâini, a soluţiilor dezinfectante,

- în sala de examinare la proba teoretică, la fiecare staţie de examinare, există recipiente cu soluţii dezinfectante pentru mâini, puse la dispoziţia candidaţilor.

Totodată, s-a luat decizia de a se dezinfecta imediat spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea persoana suspectă a fi infectată cu virusul SARS-CoV-2, precum şi a spaţiilor comune (holuri, scări, etc.).

Activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt va fi reluată în cel mai scurt timp posibil, în funcţie de rezultatul testului Covid-19 prelevat de la persoana suspectă şi măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Olt“, s-a transmis  prin intermediul comunicatului de presă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite