Alegeri Parlamentare 2012 / Duelul candidaţilor de la Olt: ce candidaţi se războiesc pentru cucerirea colegiilor 3, 4 şi 5 la Camera Deputaţilor (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Delureanu (stg.) şi Jenel Copilău (dr.), doi foşti subprefecţi ai judeţului, se luptă pentru fotoliul călduţ de deputat din Colegiul 4 (Foto: Mugurel Manea)
Virgil Delureanu (stg.) şi Jenel Copilău (dr.), doi foşti subprefecţi ai judeţului, se luptă pentru fotoliul călduţ de deputat din Colegiul 4 (Foto: Mugurel Manea)

Luptă strânsă în judeţul Olt pentru adjudecarea fotoliilor de parlamentari aferente colegiilor electorale 3, 4 şi 5 din Camera Deputaţilor. Astfel, pe colegiul 3, “favoriţi” sunt Florin Iordache (USL) şi Ana Anghel (ARD), pe colegiul 4 - vedete sunt doi foşti subprefecţi ai judeţului, respectiv Jenel Copilău (PP-DD) şi Virgil Delureanu (USL), iar colegiul 5 îi are în centrul atenţiei pe Dan Ciocan (USL) şi Dumitru Niculescu (ARD).

Alegerile parlamentare de duminică – 9 decembrie, pot fi clasificate în fel şi chip, dar în niciun caz nu se poate spune că nu vor fi interesante. La Olt, lupta electorală, dincolo de orgolii, sume imense şi interse aruncate în joc, se duelează persoane cu ştate vechi pe scena politică autohtonă. Colegiul 3 la Camera Deputaţilor are drept candidaţi pe următorii: Florin Iordache (PSD/USL), Ana Anghel (PDL/ARD), Cătălin Victor Trifu (PP-DD), Gheorghe Zlăvog (PRM), Alexandru Botoş (UDMR) şi Dragoş Nicolae Drăghicescu, independent.

Vedetele confruntării electorale sunt Florin Iordache, actual deputat PSD, şi Ana Anghel, fost viceprimar al municipiului Slatina din partea PDL. Dacă primul este un politician despre care se poate spune că a adunat până acum o suficientă experienţă datorită mandatelor de deputat obţinute până în prezent, Ana Anghel se află la prima tentativă pentru a accede în Parlament. Duelul va fi interesant şi datorită faptului că Iordache candidează într-o zonă departe de cea natală unde a fost ales iniţial, acesta provenind din Caracal, zonă care l-a şi trimis în parlament anterior. De cealaltă parte, Ana Anghel încearcă şi ea marea cu degetul deoarece aceasta a activate până acum doar în Slatina şi zona aferentă capitalei judeţului unde a fost viceprimar.

Colegiul 4: doi foşti subprefecţi se bat pentru Camera Deputaţilor

Doi foşti reprezentanţi ai Guvernului în judeţul Olt se vor confrunta într-o luptă interesantă pentru acelaşi fotoliu de parlamentar, respectiv Colegiul 4 la Camera Deputaţilor. Este vorba despre Jenel Copilău (PP-DD), fost subprefect în perioada aprilie 2011 - mai 2012, şi, respectiv, Virgil Delureanu, membru PSD/USL, care i-a succedat pe aceeaşi funcţie oficială între lunile mai-octombrie a.c.

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău !

Virgil Delureanu (49 ani) este membru vechi al PSD (sau USL) şi un „soldat” fidel al partidului pe care nu l-a părăsit de la înscriere - în 1996, fiind printre puţini politicieni din judeţ ce nu şi-au schimbat culoarea politică de când a intrat în politică. Fost deputat între 1993-1996, acesta a ocupat diverse funcţii în cadrul Consiliului Judeţean Olt până în luna mai a.c., când a fost numit subprefect susţinut de PSD. Nu a ieşit în evidenţă nici prin activitatea politică catalogată mai degrabă “liniară”, nici prin avere.

 Pe de altă parte, contracandidatul său, Jenel Copilău (58 ani), a avut o carieră “colorată”. Din postura de şef de sală la un restaurant, a ajuns la un moment dat director general al fostei Regii Judeţene de Drumuri Oltdrum SA, apoi senator, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean între 2000-2004, respectiv preşedinte al aceleiaşi instituţii în perioada 2004-2008 şi subprefect, între aprilie 2011 - mai 2012, susţinut de către UNPR. Ca politician, acesta a schimbat mai multe partide, de la PRM, Partidul Popular, PNL, PSD, UNPR şi, acum, PPDD. Deţine mai multe terenuri şi vile în toată ţara. Colegiul 4 cuprinde comunele din jurul oraşului Balş, în total 21 de localităţi.

Ceilalţi candidaţi pe acest colegiu electoral sunt: Gheorghe Ştefan (PDL/ARD), Melania Ghidănac (PRM) şi Istvan Csudom (UDMR).

Colegiul 5: un miliardar se vrea şi parlamentar

Lupta pentru Colegiul 5 este dominată de PSD/USL, care, prin mogulul Dan Ciocan, unul dintre cei doi fraţi milionari în euro originari din comuna Rotunda, este văzut deja ca şi câştigător al colegiului datorită forţei financiare de care dispune. Acesta se află întro postură cel puţin bizară: consilier judeţean, el este administrator al unei firme (T Dancor RomConstruct Bucureşti, n.a.) ce a încheiat şi are încă în derulare mai multe contracte cu instituţia Consiliului Judeţean Olt al cărui angajat este şi el, dar instituţiile statului încă “veghează” asupra situaţiei. Ceilalţi oponenţi sunt Dumitru Niculescu (PP-DD), fost membru PDL, director al Direcţiei Agricole Olt, Cristian Dan Cîrciu (PDL/ARD), Cătălin Stelian Ionescu (PRM) şi necunoscutul Zsolt Demian (UDMR).

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite