Absolvenţii olteni, rugaţi la bursă cu job-uri în industrie şi confecţii, dar şi cu oferte de cursuri de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii, faţă-n faţă cu angajatorii
Absolvenţii, faţă-n faţă cu angajatorii

Cele mai multe oferte au fost în domeniul construcţiilor, dar şi din zona industrială, de la marile firme din Slatina şi Caracal.

Câteva sute de absolvenţi, tineri sau aflaţi la a doua tinereţe, s-au prezentat astăzi de dimineaţă la Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina şi Agenţia de Ocupare Caracal pentru a consulta oferta angajatorilor cu privire la un loc de muncă vacant. Bursa locurilor de muncă destinată celor veniţi direct de pe băncile şcolii sau celor care s-au recalificat într-un alt domeniu s-a orientat, pentru prima dată, doar pe aptitudini şi dorinţa de muncă. „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ol a impus drept condiţie de participare angajatorilor excluderea experienţei dintre criteriile de selecţie a viitorilor angajaţi. Este o condiţie aberantă şi descurajatoare pentru o bursă a absolvenţilor”, spune Cristinel Cîrloganu, directorul agenţiei oltene.
Oferta de muncă a angajatorilor participanţi a cuprins 147 de posturi, cele mai multe în meseriile: confecţioner asamblor articole din textile, confecţioner tâmplărie aluminiu şi PVC, montator subansambluri, prelucător prin aşchiere, muncitor necalificat, consilier financiar, coafor. Nu au lipsit ofertele marilor societăţi industriale Alro, Astrom, Altur sau Yazaki.

Îndemnaţi spre formarea profesională

„Cel mai important nu este job-ul, ci pregătirea pe care o aveţi. Locurile de muncă sunt efemere, însă pregătirea rămâne resursa de bază ce vă poate propulsa într-o carieră de succes. Unii dintre voi poate vă gândiţi nu să deveniţi angajat, ci să creaţi locuri de muncă. Şi există instrumentele necesare pentru tinerii întreprinzători. Trebuie numai să vă informaţi şi să vă orientaţi către un centru de consultanţă”, i-a îndemnat pe tineri Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.
Un exemplu în ceea ce priveşte aprofundarea cunoştinţelor a fost şi unul dintre cursanţii Centrului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Olt. La vârsta de 50 de ani, Paula Brozban urmează cursurile de inspector resurse umane şi i-a îndemnat pe tineri, alături de reprezentanţii centrului, să se orienteze spre cursurile de calificare cerute pe piaţa muncii şi organizate gratuit pentru şomeri.
„Este bine organizată această bursă. Am găsit câteva job-uri interesante, însă m-am orientat spre cursurile de bucătar. Aş dori să mă calific şi să lucrez în străinătate”, spune Mădălina Chiriţă, proaspătă absolventă de liceu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite