30 persoane surprinse „la un grătar“ în Osica de Sus. Clienţi ca în vremurile bune şi la terasele din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele şi terasele din Slatina au fost pline FOTO: IPJ Olt
Restaurantele şi terasele din Slatina au fost pline FOTO: IPJ Olt

Poliţiştii din Olt au continuat la acest sfârşit de săptămână controalele pentru a verifica în ce măsură sunt respectate măsurile anti-COVID-19, zeci de persoane fiind amendate.

Ţinta au constituit-o barurile, terasele, restaurantele, dar şi mijloacele de transport în comun. S-a verificat şi respectarea interdicţiei de deplasare, fără un scop întemeiat, în afara locuinţei după ora 23,00, iar amenzile au curs, aşa cum s-a întâmplat şi cu o zi înainte.

Au fost legitimate aproximativ 1.100 persoane, au fost verificate aproape 90 societăţi comerciale, dar şi 60 mijloace de transport în comun. S-au aplicat 160 sancţiuni contravenţionale, totalul amenzilor ajungând la aproape 32.000 lei.

Printre cei amendaţi s-a regăsit patronul unei firme din Osica de Sus, care şi-a chemat zeci de prieteni la chef. Poliţiştii au întrerupt distracţia, amendându-l pe organizator cu 2.000 lei.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, în jurul orelor 20:00, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza comunei Osica de Sus, în curtea unei societăţi comerciale, se desfăşura o petrecere la care participau aproximativ 30 de persoane.

terase pline slatina

 Administratorul societăţii comerciale, un bărbat de 39 de ani, din localitate, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, persoanele aflate la faţa locului fiind dispersate“, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Amenzi în acelaşi cuantum au primit şi patronii de restaurante şi terase care au primit clienţi peste capacitatea maximă autorizată în această perioadă (50% din capacitatea normală, având în vedere că Slatina se regăseşte în scenariul verde).

„În seara zilei de 30 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţia municipiului Slatina împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au identificat pe raza municipiului Slatina două societăţi comerciale care desfăşurau activităţi de servire a publicului depăşind limita de 50% din capacitatea maximă a spaţiului închis. Cele două societăţi au fost sancţionate cu amenzi în valoare de câte 2.000 de lei fiecare“, a mai spus Grigorescu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite