Zeci de terenuri pentru tineri distribuite de primărie în Cartierul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul Tineretului
Cartierul Tineretului

Municipalitatea sibiană va distribui către tineri cele 73 de parcele de teren neocupate în cartierul destinat acestora. Primăria va anunţa în perioada următoare criteriile după care se va face departajarea celor ce îşi vor depune dosare.

CITIŢI ŞI:

Viaduct de 8 milioane de euro pe Kogălniceanu la Sibiu

Primăria Sibiu a stabilit bugetul pentru anul 2011

Semafoare la intersecţia Cetăţii - Bălcescu - Tribunei şi reparaţii capitale la viaductele din Gara Mică şi Vasile Aaron

După ce în primăvara anului trecut municipalitatea decis deposedearea a unui număr de 73 de tineri de terenurile acordate pentru construirea de locuinţe în Cartierul Tineretului din zona de nord a oraşului, acum administraţia locală a decis ca acestea să fie din nou atribuite. Deposedarea s-a făcut la acel moment, pentru că din 2004, de la acordarea acestora şi până în 2010, tinerii nu au demarat procedura de obţinere a certificatului de urbanism şi de obţinere a autorizaţiei de construcţie pe acele loturi. Acum primăria spune că procedura de atribuire va suferi modificări. Este vorba mai exact de condiţiile legate de durata de timp în care tinerii trebuie să se apuce efectiv de lucrările la locuinţe.

„Viabilizarea cartierului Tineretului este aproape gata. Acele terenuri au utilităţi trase, străzile sunt amenajate. Există canalizare, apă curentă. Condiţiile sunt mult mai bune decât în 2004 când s-au dat prima dată acele loturi. Am rugat persoanele care se ocupă de atribuirea terenurilor să accelereze procedurile pentru ca în câteva săptămâni să putem anunţa public de când se vor putea depune dosare de cei care vor îndeplinii condiţiile şi până când se primesc aceste dosare” a explicat primarul Iohannis.

Tinerii sunt interesaţi
Faptul că se dau aceste terenuri către persoanele care se vor încadra în criteriile municipalităţii este privit cu ochi buni de către tineri. „Cred că este o idee foarte bună să se dea acele terenuri din nou. Ştiam că au fost deposedaţi cei care nu au făcut nimic cu ele. Sincer, singura problemă de acolo din punctul meu de vedere este faptul că loturile sunt puţin înghesuite. Într-o perioadă ca aceasta este o idee bună ca tinerii să fie ajutaţi şi prin această modalitate”, a declarat Şchiopu Mihaela, o tânără ce lucrează ca ofiţer de credite la o bancă din municipiul Sibiu. În 2004, la prima alocare de terenuri, 419 tineri au primit parcele aferente pentru amenajarea de case. Loturile de teren au suprafețe cuprinse între 264 și 400 de metri. Ultimul preț de vânzare stabilit de Consiliul local Sibiu a fost de 81 de euro per metru pătrat, plus TVA.

Distribuite după un an
Redistribuirea târzie a celor 73 de loturi, este pusă de municipalitate în cârca birocraţiei româneşti. În principal procedurile greoaie de radiere a dreptului de folosinţă din Cartea Funciară pentru cei care le primiseră prin decizie de Consiliul Local, în 2004 este motivul întârzierii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite