VIDEO - Liceul de Artă din Sibiu vandalizat. 40 de geamuri sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de geamuri ale Liceului de Artă din Sibiu au fost luate la ţintă cu pietre şi sparte duminică. Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţei Sibiu a demarat o anchetă pentru a-i descoperi pe vinovaţi.

CITIŢI ŞI:

Show cu maşini tunate în weekend la Sibiu

O fetiţă de 11 ani a născut un băieţel la Mediaş

Prefectul de Sibiu spune că Centura ocolitoare va fi gata în noiembrie

Călin Băban, directorul Liceului de Artă din Sibiu, a avut parte de o mare surpriză ieri dimineaţă când a ajuns la lucru. A parcat maşina şi a văzut cea mai mare parte a geamurilor din partea de nord a clădirii sparte. Un lung şir de pietre zăcea pe jos, lângă zidul şcolii. Majoritatea geamurilor din această parte a clădirii fuseseră lovite cu intenţie.

“Am sunat la Poliţia Comunitară să anunţ şi când au aflat câte sunt sparte mi-au spus că nu e de competenţa lor. Am sunat apoi la 112 şi a venit cineva, mi-a luat declaraţii. Au fost luate toate geamurile la rând. Inclusiv un geam de la Cancelarie este spart. Se vede clar intenţia, am găsit în unele geamuri sparte şi câte 5 sau 6 pietre aruncate”, a declarat Călin Băban.

image

Până în acest moment nu au fost evaluate pagubele, însă se poate vedea cu ochiul liber că ele sunt destul de însemnate. Poliţia Sibiu a preluat cazul şi a demarat o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de distrugeri şi cine va despăgubi şcoala sibiană. „În continuare, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor şi tragerea lor la răspundere în vederea recuperării prejudiciului", spune Adela Negoi, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Suspectează copii

image

Deşi nici conducerea şcolii şi nici poliţiştii nu au nişte suspecţi clari, mai toată lumea se uită la grupurile de copii care locuiesc în zona liceului şi care se joacă în curtea şcolii. Liceul de Artă nu are gard împrejmuitor. “Intenţie clar a fost, la 40 de geamuri, dar pot să afirm cu siguranţă că nu a fost un copil de-al nostru”, mai spune Călin Băban.


Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite