VIDEO Elena Băsescu a încurcat Mişcarea Populară cu PDL-ul, la Sibiu. EBA şi Elena Udrea, întâmpinate de familia Cioabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă la Sibiu, la lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară, Elena Băsescu a făcut o gafă de proporţii: a încurcat, în discurs, Mişcarea Populară cu Partidul Democrat Liberal.

”Lista Partidului Democrat Liberal este o listă valoroasă, pe lista noastră se regăseşte un tânăr de aceeaşi vârstă cu mine, este vorba de Siegrfried Mureşan, şi mă bucur că am avut posibilitatea să dau o şansă unui tânăr să se afirme în politică, pentru că şi mie mi s-a dat la un moment dat o şansă şi era de datoria mea să promovez mai departe pe cineva”, a spus EBA, în faţa simpatizanţilor Mişcării Populare de la Sibiu. 

Europarlamentarul a adăugat că pe lista Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru alegerile europarlamentare nu sunt „nici neveste disperate, nici cărătorii dânselor de genţi, nici măcar nevasta lui Eugen Tomac", ci doar „oameni de o certă şi vastă cultură".

Întâmpinate de familia Cioabă

Elena Udrea şi Elena Băsescu au fost întâmpinate la Sibiu, în holul hotelului unde a avut loc întâlnirea, de regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, şi de soţia lui, Sighişoara. De altfel, noul partid înfiinţat de Dorin Cioabă, Alianţa Democrată a Romilor, e posibil să semneze şi un protocol de colaborare cu PMP.  

”Am vorbit şi la Bucureşti de acest protocol, nu cred în soluţiile de avarie ale partidelor politice care apelează la etnia romă atunci când vin alegerile pentru a câştiga voturi. Cred că voturile acestei etnii ar trebui să vină către cei care chiar vor să facă ceva pentru oamenii aceştia”, a spus Udrea. 

Udrea îşi cumpără blugi în campania de promovare

Fan declarat al blugilor, Elena Udrea a spus că e posibil să-şi achiziţioneze o pereche şi de la Sibiu. ”Şi aici în Sibiu, dacă îmi spuneţi unde, o să mă duc să-mi cumpăr o pereche de blugi, merg mai departe la Alba Iulia şi să fiu pregătită acolo. Nici la Braşov n-am apucat (să-şi cumpere blugi, n.r.), poate reuşesc aici dacă nu la Alba Iulia îmi găsesc o pereche. 

Cu 2-3 perechi eu mă descurc, ăsta e avantajul când porţi blugi, poţi să schimbi tricoul, blugii sunt suficient de comozi, de practici, încât să poţi să-i porţi la 2-3 întâlniri fără probleme”, a spus Udrea. 

Mişcarea Populară ar putea susţine candidatul PNL în turul II la prezidenţiale

Întrebată dacă vede posibilă o colaboare cu PNL-ul, Udrea a spus că nu exclude susţinea candidatului PNL în turul II al alegerilor prezidenţiale. 

”Poate fi şi o variantă de colaborare cu PNL în turul II al alegerilor prezidenţiale, şi la PNL ca şi la PSD se va decide cine va candida la preşedinţie după europarlamentare, domnul Antonescu şi-a asumat un scor de 20 la sută, a spus singur că dacă nu obţine acest scor pleacă, deci vom vedea după europarlamentare. Noi nu uităm că PNL a stat alături de PSD şi domnul Antonescu a stat alături de Victor Ponta şi în 2012 când l-au suspendat pe Traian Băsescu şi în anii de guvernare în care nu au făcut nimic, dar între două rele, între răul cel mai mare ca România să fie din 2014 decembrie ocupată de PSD la preşedinţie, guvern, parlament şi în teritoriu şi un rău mare dar nu cât acesta ca un candidat al PNL-ului să fie susţinut de noi, dacă s-ar ajunge în situaţia improbabilă ca în turul 2 să fie un candidat al PNL-ului am putea eventual să ne gândim şi la această soluţie, dar noi sperăm că cei de la PNL vor susţine candidatul nostru”, a spus Udrea. 

Vă mai recomandăm: 

Duelul Udrea-Dragnea. Cine a avut bugetul mai mare la Ministerul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, va prezenta astăzi o comparaţie între bugetele ministerului din 2009 până în 2014, pentru a le răspunde, astfel, preşedintelui Traian Băsescu şi fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care susţin că banii colectaţi din acciza la carburant se duc la baronii locali, prin intermediul portofoliului condus de Dragnea.

FOTO VIDEO „Partidul în blugi“ o aruncă pe Laura Bota în cursa pentru parlamentare. Liderii PMP au fost primiţi de sătmăreni cu pâine şi cu sare

Elena Udrea şi Elena Băsescu, în frunte cu “spuma” Mişcării Populare, au fost prezente azi, la Satu Mare, la lansarea candidaturii Laurei Bota, preşedintele PMP Satu Mare, pentru postul de deputat lăsat vacant în Colegiul II de Ovidiu Silaghi. Politicienii au fost primiţi cu pâine şi sare de câţiva simpatizanţi ai partidului care erau îmbrăcaţi în straie populare.

INTERVIU Siegfried Mureşan, cel care a înlocuit-o pe EBA la europarlamentare: „Nu voi folosi abuziv mitul neamţului”

Siegfried Mureşan, locul doi pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, vorbeşte, într-un  interviu pentru „Adevărul“, despre modul în care a ajuns pe listele PMP şi despre planurile sale ca parlamentar european.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite