Vacanţe de iarnă la preţ de chilipir după Sărbători. Când şi unde găsim cele mai bune oferte cu reduceri semnificative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţele de iarnă costisitoare din perioada sărbătorilor pot fi cumpărate acum la preţuri reduse substanţial, dacă alegeţi perioada potrivită şi tipurile de pachete pentru care acum cererea nu este atât de mare. Un specialist din cadrul unei agenţii de turism a explicat, pentru „Adevărul“, care sunt ofertele cele mai bune în această perioadă.

Primul lucru de care trebuie să ţineţi cont dacă vă doriţi o vacanţă de iarnă ieftină este perioada în care o planificaţi, perioadă care trebuie să excludă intervalele calendaristice cu foarte multe cereri. 

”Dacă vrem low-cost trebuie să excludem ca şi perioade vacanţa intersemestrială a copiilor, între 6 şi 14 februarie, plus week-end-ul de Sfântul Valentin, 12-14 februarie. Atunci cererile sunt mult mai numeroase, disponibilităţile mai puţine şi, automat, preţurile cresc. Spre sfârşitul lunii ianuarie şi spre sfârşitul lunii februarie numărul de locuri disponibile este mult mai mare şi preţurile sunt mai mici”, explică Gabriela Astănoaiei, consultant în cadrul unei agenţii de turism din Sibiu. 

City-break-uri la jumătate de preţ

Oferte foarte bune în aceste intervale calendaristice găsiţi la destinaţiile de tip city-break. Puteţi ajunge să vizitaţi astfel capitale europene la preţuri care ajung chiar la jumătatea celor practicate în luna decembrie. „Biletele de avion se găsesc la un preţ rezonabil, iar preţurile la cazări în oraşele mari sunt mai mici cu 20-30%. În intervalele menţionate, biletele de avion pot ajunge chiar şi la jumătate de preţ faţă de o perioadă foarte solicitată”, explică specialistul. 

Pachete de wellness la preţ redus

Oferte foarte bune sunt iarna, în perioadele de  după sărbători, şi la pachetele de wellnes din staţiunile balneare. ”Sunt pachete special făcute pentru acele perioade  în care nu există o cerere foarte mare. Reducerile pornesc de la 20 la sută, sunt spre exemplu acele oferte de tip decadă balneară, cu 10 zile de cazare, masă şi tratament. Multe hoteluri din staţiunile balneare au oferte de genul stai 7 nopţi şi plăteşti 5, şi sunt de asemenea oferte foarte bune şi al pachetele de week-end, de 10-20 la sută reducere”, explică specialistul. 

Unde găsim cele mai bune oferte de vacanţe la ski

Perioada de după sărbători este ideală şi pentru cei care caută vacanţe la ski, în străinătate, la preţuri accesibile. Cele mai bune pachete de reduceri sunt în staţiunile din Austria, Bulgaria şi Italia. 

De exemplu, un pachet la un hotel de 4 stele cu centru spa, în Bulgaria, care în perioada sărbătorilor costa 800 de euro de familie, pentru o săptămână, coboară acum la 600 de euro, iar în Austria, pentru aceleaşi condiţii, plătiţi 900 de euro faţă de 1.200 de euro în luna decembrie. 

Reduceri la vacanţe exotice şi al croaziere

Lunile ianuarie-februarie pot fi ideale şi pentru o vacanţă în destinaţii precum Tenerife sau Cipru, unde preţurile pot ajunge chiar şi la jumătate faţă de sezonul turistic. Iarna, aici sunt 18-20 de grade şi dacă vara în Tenerife o familie plăteşte 1.700 de euro pentru o săptămână la un hotel de 4 stele, transport cu avionul şi mic dejun inclus, acum pachetul respectiv se poate achiziţiona cu 900-1000 de euro. În Cipru, preţul coboară acum de la 1.400 de euro la 800 de euro, la fel pentru o familie, o săptămână de cazare cu mic dejun şi transport cu avionul. 

Tot acum, găsiţi reduceri între 200 şi 400 de euro la pachetele de vacanţă de 2.500-3.000 de euro în destinaţii precum Republica Dominicană, Cuba, Mexic sau Thailanda. Reducerile la croaziere sunt de aproximativ 30 la sută în această perioadă, de la 600 la la 400 de euro de persoană. 

Vă mai recomandăm: 

Un tată din Sibiu îşi creşte singur cele cinci fete recuperate dintr-un orfelinat: „Nu mă pot mişca de lângă ele. Tot ce fac pentru ele fac“

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Ighişu Nou, judeţul Sibiu, îşi creşte singur cele cinci fete, pe care mama le-a abandonat într-un centru de plasament.

Afacere de succes cu bunătăţi de Avrig: dulceţurile şi fursecurile delicioase ale bunicii, reinventate alături de decoraţiuni handmade

Bianca Cotora (39 de ani), din localitatea Avrig, judeţul Sibiu, a reinventat, împreună cu mama ei, dulceţurile şi fursecurile bunicii, transformându-le într-un mic business.

Un sibian a construit o casă pentru o familie săracă din satul lui: „E o mulţumire foare mare când te gândeşti că ai schimbat viaţa unor oameni“

Toma Stupu, un bărbat din comuna Vurpăr, judeţul Sibiu, şi-a mobilizat prietenii şi împreună au ridicat o casă nouă pentru o familie cu nouă copii a cărei locuinţă s-a prăbuşit.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite