UPTATE Sorin Joantă, inspectorul şcolar de religie de la Sibiu, acuzat de trafic de influenţă la BAC. Comisia de bac de la Sibiu, demisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorin joanta

Sorin Joantă, inspectorul şcolar de religieşedinte al  de la Sibiu şi preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu este acuzat de procurorii DNA de traffic de influenţă pentru ca un elev să ia notă mare la română, la examenul de Bacalaureat 2013.

UPDATE Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anuntat ca întreaga comisie de bacalaureat de la Centrul Zonal de la Sibiu a fost demisă, însă inspectorul acuzat de  trafic de influenţă nu a fost suspendat din funcţie.

„ ISJ  a decis demiterea întregii comisii de la centrul zonal 300 Sibiu. Hotarârea vine ca urmare a învinuirii aduse de Direcţia naţională Anticorupţie  preşedintelul comisiei de evaluare.  Inspectopratul asigură candidaţii la examenul de bacalaureat, familia acestora şi întreaga comunitate că acest incident regretabil nu va afecta desfăşurarea examenului din judeţul nostru“, a  declarat  prof. Livia Creţulescu, purtător de cuvant al ISJ  Sibiu.

Potrivit sursei citate, Sorin Joantă nu a avut niciun fel de probleme de când este inspector şcolar.

„E un om vertical care şi-a îndeplinit cu deosebită responasabilitate funcţia de inspector şcolar. De semenea, potrivit sursei citate, „Joantă nu a fost suspendat din funcţia de inspector pentru că ISJ nu a primit nimic în scris cu privire la cercetarea sa de către DNA.

Livia Creţulescu a adăugat că în momentul în  care reprezentanţii insperctoratului vor avea mai multe date, vor discuta cazul lui Joantă în comisia de disciplină şi vor lua o decizie în funcţie de gravitatea faptelor.

Bărbatul cercetat alături de Joantă pentru trafic de influenţă se pare că ar fi  administratorul cantinei de la Colegiul Tehnic Independenţa.


Potrivit DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba Iulia au început urmărirea penală faţă de Sorin Joantă, inspector şcolar şi preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu, “în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă”, Viorel Giupană, funcţionar la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu, “în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă” şi Toma Ştefan Stancă, candidat la examenul de bacalaureat, “în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă”. 

Potrivit DNA, “La data de 1 iulie 2013, învinuitul Giupană Viorel a primit de la învinuitul Stancă Toma-Ştefan (candidat la examenul de bacalaureat organizat la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu) suma de 2200 lei (echivalentul a 500 euro) prevalându-se de influenţa pe care susţinea că o are asupra cadrelor didactice din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat, astfel încât să îi fie asigurată candidatului reuşita la proba de Limba şi Literatura Română. 

În perioada 1-3 iulie 2013, în calitate de inspector şcolar şi preşedinte al Comisiei de bacalaureat din Centrul zonal de evaluare Sibiu ( având sarcini privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat la nivelul judeţului), învinuitul Joantă Sorin a acceptat promisiunea de a primi de la Giupană Viorel o parte din suma de 2 200 lei, cu scopul de a interveni la evaluatorii din Comisia de corectare a lucrărilor la examenul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu, astfel încât să i se asigure candidatului Stancă Toma-Ştefan reuşita la proba de Limba şi Literatura Română”. 

Joantă şi Giupană au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile. 

Vă mai recomandăm: 

Premierul Ponta, despre frauda la Bac: „Cine a vândut subiecte, să meargă la închisoare“. Anchetă şi la liceul „Dimitrie Gusti“ din sectorul 5

UPDATE BAC 2013. Percheziţii la Liceul Bolintineanu din Sectorul 5 al Capitalei. Profesoarele aveau şpaga ascunsă în sutiene. Conducerea şcolii, demisă.

BACALAUREAT 2013 Reportaj la liceul „Dimitrie Bolintineanu”: „Am înlemnit când am văzut atâţia poliţişti în sală“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite