UPDATE Cei 72 de turişti blocaţi la Bâlea Lac au fost coborâţi cu elicopterul la Cârţişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistii au fost evacuati - Fotografii ISU Sibiu
Turistii au fost evacuati - Fotografii ISU Sibiu

ISU va solicita MAI un elicopter  pentru preluarea celor 70 de turişti care sunt bocaţi în continuare la Bâlea Lac, după ce telecabina s-a defectat în cursul zilei de ieri.

UPDATE. 68 de turişti au fost coborâţi cu elicopterul de la Bâlea Lac la Cârţişoara. 


UPDATE: Primii 17 turişti au fost coborâţi cu elicopterul de al Bâlea Lac la Cârţişoara. 


UPDATE:  Cei 72 de turişti blocaţi de marţi seara la Bâlea Lac, după ce telecabina care asigură accesul în zonă s-a defectat, vor fi coborâţi cu elicopterele şi duşi în zona localităţii Cârţişoara, unde pompierii vor monta un cort încălzit.

”Astăzi, 20.01.2016,  ca urmare a situaţiei înregistrată în zona Bâlea Lac, unde 72 de persoane , din care 34 de copii, nu au posibilitatea de a coborî din cauza unei defecţiuni la telacabina Bâlea Lac – Bâlea Cascadă, a avut loc o şedinţă la Prefectura Sibiu cu toate structurile implicate în vederea găsirii celei mai bune soluţii de sprijin a turiştilor. Astfel, în urma analizei, pentru evacuarea persoanelor în condiţii de siguranţă din zona menţionată s-a stabilit ca să se solicite sprijin Inspectoratului General de Aviaţie, iar două elicoptere vor evacua persoanelor din zona Bâlea în zona localităţii Cârţişoara, unde Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va monta un cort încălzit. Echipaje S.M.U.R.D. vor fi dispuse zona localităţii Cârţişoara pentru a evalua starea medicală a persoanelor, iar la nevoie, vor asigura transportul acestora la spital”, spun reprezentanţii ISU SIbiu.

Turisti evacuati de la Balea Lac


UPDATE Secretarul de stat din MAI, doctorul Raed Arafat a precizat că pentru evacuarea celor 70 de persoane aflate pe platforma de la Bâlea Lac vor fi disponibile două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Salvatorii montani spun că turiştii aflaţi pe platforma de la Bâlea Lac nu au probleme medicale, iar în locurile de cazare au beneficiat de tot sprijinul necesar. Potrivit reprezentanţilor societăţii care administrează telecabina, turiştilor li s-a oferit cazare gratis şi o masă caldă. În această situaţie sunt 70 de turişti, dintre care 45 sunt copii.

Oamenii blocaţi la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş ar putea coborî în cursul zilei de astăzi. "Acum se lucrează la remedierea defectului. Patrula Salvamont este acolo şi nu va pleca până nu se va rezolva problema", a declarat Adrian David, şef serviciu Salvamont Sibiu. Telecabina s-a blocat din cauza unor probleme tehnice

Reprezentanţii firmei care administrează telecabina spun că este vorba de o defecţiune care a apărut la o piesă din cabina motoarelor şi este destul de dificil de reparat.

Telecabina este singurul mijloc de transport din această perioadă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, pe o distanţă de 3.700 de metri. Transfăgărăşanul este închis din cauza riscurilor ridicate de avalanşe şi a zăpezilor foarte mari.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite