Un pacient a murit la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu după ce s-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Sibiu a murit la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu după ce s-a înjunghiat, în salon, cu un cuţit de bucătărie. Reprezentanţii unităţii sanitare cercetează cazul.

Bărbatul ajuns în Sibiu de la Făgăraş, şi trecea printr-o depresie după ce îşi pierduse, de puţin timp, soţia. Acesta era internat într-un salon cu regim deschis, care ii permite să aibă asupra sa obiectele personale. Cu un cuţit din tacâmurile personale acesta şi-a secţionat artera femurală, fiind descoperit apoi de personalul medical. În salon se mai afla o persoană, care însă dormea şi nu a auzit nimic. Reprezentanţii spitalului cercetează acum cazul. 

“Pacientul a fost internat în urmă cu aproximativ 3 zile în spitalul nostru, se afla într-o perioadă de investigaţii. Era internat într-un sector deschis, un sector care nu presupune un regim special de supraveghere, adică la fel ca orice alt sector dintr-o instituţie medicală, obiectele personale fiind permise să fie lăsate la pacient. Evenimentul s-a produs la primele ore ale dimineţii, el a fost descoperit imediat de către personalul de serviciu, medicul de gardă a fost anunţat, s-a prezentat în câteva secunde la patul pacientului, manevrele de resuscitare din păcate nu au dat rezultate. Imediat după prodcerea evenimentului s-a instituit o comisie şi o echipă de analiză a cazului, au fost anunţate instituţiile superioare”, a spus medicul Carmen Zaharia, purtător de cuvânt al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu. 

Poliţiştii spun că necropsia va stabili cauza exactă a decesului. “Poliţia Municipiului Sibiu a fost sesizată cu privire la faptul că un pacient al Spitalului a decedat, ca urmare a unei plăgi pe care şi-a provocat-o singur. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Investigatii Criminale Sibiu, din primele cercetări fiind stabilit faptul că în cauză nu sunt suspiciuni de omor. Laboratul de Medicină Legală Sibiu va stabili, în urma necropsiei, cauza exactă a decesului”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Vă mai recomandăm: 

FOTO Vacanţă în colibe ciobăneşti. Relaxare în cel mai autentic stil românesc

La patru kilometri de Tilişca, un sat din Mărginimea Sibiului, în inima muntelui, câţiva ciobani autentici aşteaptă turişti pentru o vacanţă în colibe vechi de mai bine de 100 de ani, cu mâncare tradiţională de la stână.

Galeş, satul unde roata morii se-nvârteşte de 130 de ani

Trăsăturile satului autentic din Mărginimea Sibiului sunt conservate aproape intacte în localitatea Galeş, aflată la circa 20 de kilometri de Sibiu. O moară de apă funcţionează aici de la 1884, iar obiceiuri unice în ţară se ţin într-o biserică veche de 300 de ani.

Tezaurul săsesc din podul bisericii de la Brădeni. Comoara unică în România a fost reabilitată de studenţi nemţi

Brădeniul este o comună aflată la aproximativ 80 de kilometri de Sibiu, cu foarte mulţi oameni săraci, case vechi şi un primar celebru în toată România după ce, proaspăt ales pe listele PP-DD, a vopsit în mov, culoarea partidului, o parte din casele din localitate. Tot în Brădeni însă, în podul bisericii fortificate din localitate, zace nepromovat un tezaur de o uriaşă valoare, unic în România: 120 de lăzi vechi, săseşti, cele mai vechi datând încă din secolul XV.

FOTO Petiş, satul de vacanţă din inima României

La 40 de kilometri de Sibiu, orăşenii redescoperă liniştea şi frumuseţea unică a vieţii de la ţară. În ultimii ani, în satul Petiş şi-au cumpărat case de vacanţă sau chiar s-au mutat cu totul oameni care au trăit la asfalt, reînviind micuţa localitate săsească.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite