ULBS sprijină studenţii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) anunţă lansarea oficială a proiectului „Dezvoltarea şi implementarea unui program - pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi", proiect care se derulează pe o perioadă de trei ani începând de la 1 noiembrie 2010.

CITEŞTE ŞI:

ULBS modernizează rectoratul cumpărat cu 3 milioane de euro

Sute de studenţi pierd sesiunea, din cauza taxelor neplătite

Potrivit Agora.ro, proiectul este implementat în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, The Red Point, Gold Agama Consulting şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

Obiectivul proiectului îl constituie crearea de oportunităţi pentru îmbunătăţirea accesului la educaţie în cadrul învăţământului superior de nivel licenţă şi master, prin dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru asistarea persoanelor cu dizabilităţi. Acest program-pilot se va implementa la nivelul Universităţii Valahia din Târgovişte, Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu şi la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi prin utilizarea tehnologiei informaţiei.

„Avem în vedere un număr de 300 de studenţi cu dizabilităţi din cele trei centre universitare care vor fi formaţi pentru utilizarea instrumentelor IT în procesul de învăţare. Aceştia vor fi sprijiniţi atât de cadrele didactice, cât şi de asistenţi şi mentori educaţionali. Facem apel şi la asociaţii de profil, organizaţii non-guvernamentale şi la toţi cei care sprijină persoanele cu dizabilităţi să ne susţină în implementarea acestui proiect în aşa fel încât beneficiile să fie cât mai mari la nivelul fiecărui student din această categorie", a declarat Andrei Linu, manager de proiect MECTS.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite