Teatrul Radu Stanca duce şase elevi în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu anunţă lansarea primului proiect din cadrul programului Două Ţări- un spectacol/ Zwei Länder- ein Stück  ce se va desfăşura în perioada 25- 30 iulie a.c. la Oberhausen, Germania, sub forma unor ateliere de lucru la care vor participa şase elevi sibieni.

CITEŞTE ŞI:

Sfârşit de săptămână teatral, la Sibiu

Mediaşul - oraş prietenos de 24.000 de euro

"Faust" revine săptamâna acesta la Teatrul din Sibiu

Două Ţări- un spectacol îşi propune să atragă un nou segment de public spre teatru prin promovarea unor proiecte care să reflecte realităţile sociale din mediul urban contemporan având la bază rolul important pe care il joacă teatrul în imaginea şi identitatea unui oraş. Programul se desfăşoară pe trei module.

Primul modul al programului se va desfăşura în perioada 25- 30 iulie a.c. la Oberhausen sub titlul Heimat/ Ţara Natală. Acest modul se constituie ca o sesiune de workshop-uri pentru două grupe de tineri ce se va desfăşura sub tematica migraţiei, apartenenţei la o minoritate şi a integrării acestora în societate. Cele două grupe de participanţi sunt formate din  şase tineri imigranţi din Oberhausen şi, respectiv, un grup de şase elevi ai Colegiului Naţional Samuel von Brukenthal sub îndrumarea profesorului Oana Secaş şi al pedagogului teatral al secţiei germane, Franz Kattesch. Aceştia vor fi provocaţi să se obişnuiască cu un mediu nou şi să descopere poveştile locuitorilor şi viaţa de zi cu zi a acestora pentru a putea reflecta şi analiza realitatea din jurul lor folosind ca mijloc de expresie tehnici din arta teatrului pentru a exprima conceptul de ţară natală şi străinatate. Această sesiune de workshopuri va fi continuată în luna octombrie la Sibiu şi se va finaliza prin prezentarea unui spectacol de teatru.

"Acesta este singurul mod de a crea un nou forum care să producă un schimb real între teatru şi locuitorii unui oraş, iar noi suntem mândri să demarăm acest proiect în colaborare cu un teatru din Germania. Cu siguranţă că va fi o experienţă dătătoare de energie!" a declarat Anna Neamţu, şefa secţiei germane a Teatrului Naţional Radu Stanca.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite