Sibiu: Sute de rable aşteaptă voucherele pe Drumul Hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Rogozan şi-a dus la casat două maşini şi una a cumpărat-o
Ioan Rogozan şi-a dus la casat două maşini şi una a cumpărat-o

Cererea de vouchere pentru casare este foarte mare iar sibienii stau noaptea la coadă ca să-şi păzească hârburile de hoţi. De la  startul programului Rabla în noua variantă, cu tichete valorice, peste 500 de sibieni şi-au dus maşinile la casat.

Indiferent că au sau nu de gând să-şi cumpere o maşină prin Program, sibienii profită de ocazie ca să scape de hârburile pe care le ţineau în curţi, garaje sau în faţa blocului, mai ales că nu le dau pe degeaba, ci primesc un tichet valoric de 3800 de lei, plus contravaloarea fierului. Succesul fabulos al programului în acest an reiese clar din numărul de maşini casate deja. Anul trecut în Sibiu, s-au casat în total 700 de rable, în timp ce ieri, deja erau casate 500 şi alte 200 aşteptau la coadă. Ca o ironie, coada formată se întinde pe şoseaua cunoscută ca Drumul Hoţilor, iar oamenii sunt nevoiţi să-şi păzească rablele ca să nu dispară nimic de pe ele.


„Ne aşteptăm să mai casăm încă 2000 de maşini" Mihai Stoica, patron Integral Service.

În plină criză, mirosul banilor a scos toate rablele la lumină iar la ieşirea din oraş. Toţi vor să-şi caseze rablele şi dacă nu-şi iau o maşină nouă, măcar să facă o afacere şi să scoată un ban, pentru că nu au visat să scape de ele şi să mai ia şi bani.


Ultima călătorie pe Drumul Hoţilor

Calea Şurii Micii a devenit un adevărat muzeu. Aliniate frumos, pe dreapta drumului stau la coadă cuminţi la casare, una după alta, Dacii bătrâne şi decolorate, multe dintre ele relicve scoase demult la pensie. Coadă de Dacii de peste doi kilometri nu s-a mai vâzut de pe vremea când benzina era raţionalizată. Că au una, două, trei sau mai multe maşini de casat şoferii stau şi ei noaptea să le păzească, pentru că trebuie predate intacte, iar voucherele vin cu ţârâita. „De luni am venit aici şi am înţeles că abia sâmbătă vor veni voucherele. Nu putem pleca, trebuie să stăm să le păzim, că altfel le fură. Îţi desfac maşina în bucăţi dacă nu stai lângă ea. Fură orice apucă, roţi, baterie, orice. Mai facem focul să ne încălzim , că altfel nu am rezista", spune Alexandru Mastan, un sibian zgribulit, după o nouă noapte lângă cele trei maşini pe care vrea să le caseze.


O mie de lei tichetul de 3800
De vouchere sunt interesaţi şi dealerii de maşini, care vor fie să le cumpere, fie au adunat deja rable de la clienţii interesaţi. Există însă riscul să nu reuşească toţi să scape rable prea curând, din cauza interesului enorm. „Este acum o oportunitate, singurul mod în care putem să ajutăm la ieftinirea maşinilor noi. Cumpărăm tichete de la cei care nu vor să intre cu ele în Program şi âi sprijinim astfel pe clienţii noştri. Din păcate sunt prea puţine tichete deocamdată, iar lumea încă aşteaptă. Noi oferim acum o mie de lei pentru un voucher, dar piaţa va stabili preţul" a declarat directorul de vânzări de la Trakia Auto, Iulian Dorca. La cele două centre de casare acreditate de Agenţia Fondului de Mediu în judeţ s-au primit până acum, din 20 februarie, 800 de vouchere, iar ultimele se vor da mai ceva ca pâinea caldă astăzi. Reprezentanţii celor doua centre nu pot însă preciza când vor mai primi tichete.

„Programul este bun, dar e prost făcut", Cristian Moisa, proprietar de rablă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite