Sibiu Streetball are loc în acest week-end, în Parcarea Teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu Streetball revine in Parcarea Teatrului - Foto Silvana Armat
Sibiu Streetball revine in Parcarea Teatrului - Foto Silvana Armat

Asociaţia Eco Sport Team organizează în perioada 4 – 6 iulie, cea de-a şasea ediţie a turneului de baschet 3 la 3, “Sibiu Streetball”. Este cel mai mare turneu de streetball din Transilvania şi al doilea eveniment de acest gen din ţară, raportat la numărul de echipe atrase an de an şi la premiile puse în joc.

Evenimentul va avea loc în centrul Sibiului, în Parcarea Teatrului care va fi transformată într-o arenă dedicată streetball-ului. Organizatorii vor monta în acest an trei suprafeţe sintetice modulare, certificate FIBA, trei sisteme de baschet mobile şi tribune cu o capacitate de 600 de locuri, astfel încât, împătimiţii bachetului, jucători sau privitori, să aibă la dispoziţie cele mai bune condiţii de participare.

Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenţi pot asista şi participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare şi vor avea parte de multe alte surprize pregătite de organizatori. 

Anul 2014 este primul an în care evenimentul primeşte recunoaşterea Federaţiei Internaţionale de Baschet prin titulatura “FIBA FEEDER” ceea ce înseamnă că echipa câştigătoare primeşte un „wild card” care îi va permite participarea la dintre etapele" Challenger" din Europa, eventuri ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial. Este totodată primul an în care la eveniment sunt aşteptate cele mai mari echipe de streetball din Europa, în lumea streetball-ului profesionist, turneul fiind catalogat drept unul de categorie “albastră”.

Vă mai recomandăm: 

Trei concerte de înaltă ţinută la ARTmania Festival Sibiu pe scenele Brukenthal şi Altemberger

Tides From Nebula, unul dintre cele mai bune proiecte Post-Rock din Europa, Hauschka, legendarul pianist inovator şi Daemonia Nymphe, comoara neofolk a Greciei contemporane, sunt parte din programul celei de-a noua ediţii ARTmania Festival.

FOTO Vacanţă în Muzeul Satului: tradiţie şi relaxare într-un cadru de poveste

Iubitorii tradiţiilor autentice, dar şi cei ai vacanţelor altfel pot alege să petreacă un sejur de poveste în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde există spaţii de cazare, hanuri tradiţionale pentru gurmanzi, dar şi posibilităţi variate de petrecere a timpului liber.

Galeş, satul unde roata morii se-nvârteşte de 130 de ani

Trăsăturile satului autentic din Mărginimea Sibiului sunt conservate aproape intacte în localitatea Galeş, aflată la circa 20 de kilometri de Sibiu. O moară de apă funcţionează aici de la 1884, iar obiceiuri unice în ţară se ţin într-o biserică veche de 300 de ani.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite