Sibiu: Strălucire şi culoare, la expoziţia „Mineralia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bijuterii, minerale, fosile şi pietre semipreţioase au fost expuse la prima ediţie din acest an a expoziţiei cu vânzare „Mineralia“. Evenimentul are loc în Sala Multimedia a Casei Albastre, din Piaţa Mare

CITIŢI ŞI:

Au furat bătură şi electronice de 25.000 de lei din 3 baruri din Mediaş

Centrul oraşului, invadat de sute de maşini

Fiul regelui rromilor, Florin Cioabă, şi-a făcut tribunal privat

Colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din România şi-au dat din nou întâlnire la Sibiu, transformând Casa Albastră într-un spaţiu al comorilor. Organizată pentru prima dată în acest an, expoziţia „Mineralia“ cuprinde pietre şi minerale de colecţie, bijuterii din pietre semipreţioase, meteoriţi şi publicaţii pe teme de mineralogie şi a atras, încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de sibieni dornici de noutate.

Gamă lagă de produse
Cu o paletă cromatică în măsură să satisfacă toate gusturile şi exponate care mai de care mai interesante, organizatorii speră să atragă cât mai mulţi vizitatori. „ De la verdele intens al malachitului de Zair, la albastru profund al lapis-lazuli-uluide Afganistan, rozul rodocrozitului de Argentina, galbenul deschis al citrinului, care străluceşte lângă portocaliul carneolului de India şi până la auriul translucid al chihlimbarului din Marea Baltică, care vibrează cu movul ametistului, toate pot fi găsite în aceste zile în centrul Sibiului, la casa Albastră“, a spus muzeograful Andrei Gorduza, organizatorul evenimentului. Preţurile exponatelor sunt şi ele pentru toate buzunarele, începând de la 5 lei, pentru inele şi cercei, şi pot ajunge până la câteva sute, în cazul seturilor mai complexe sau al obiectelor ornamentale.
Expoziţia cu vânzare „Mineralia“ va rămâne la Sibiu până la sfârşitul acestei săptămâni, programul de vizitare fiind zilnic între orele 10.00 şi 18.00. Preţulu unui bilet de intrare în Casa Albastră este de 1 leu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite