Sibiu: Singurul oraş martir fără însemne comemorative la intrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secvenţă din "Sibiu 1989"
Secvenţă din "Sibiu 1989"

Primul documentar despre Revoluţia din 1989 din Sibiu conchide cu faptul că administraţia locală pare indiferentă la faptul că Sibiul este al doilea oraş-martir al României

Cu toate că legea Nr. 128 din 29 decembrie 1992 spune că „În semn de cinstire pentru jertfele date şi pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, oraşele Braşov şi Sibiu se declară Oraş-martir" conform Monitorului Oficial nr. 2 din 12 ianuarie 1993, administraţia locală pare nepăsătoare.Plăcuţele informative care anunţau că Sibiul este oraş-martir nu mai există.

Cauza inexistenţei plăcuţelor informative cu „Sibiu-oraş martir“, două la număr, una amplasată la intrarea în oraş dinspre Şelimbăr şi cealaltă,  la intrarea dinspre aeroport, par a fi dispărut. Conform Primăriei Sibiu există o motivaţie: „cea de la Aeroport a fost distrusă în urma unui accident, iar cea care era amplasată la intrarea dinspre Şelimbăr nu se afla pe raza municipiului Sibiu şi se afla  unde acum este un sens giratoriu“ spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.
Mircea Risti, preşedintele  Asociaţiei Răniţii Revoluţiei 22 decembrie 1989 pare a se lupta cu morile de vânt: „ eu am fost în audienţă la prefect şi pentru placa din Piaţa Revoluţiei pentru că este amplasată jos, pe pavaj. Prefectul a făcut adresă către primărie, dar primarul nu ne-a dat nici un răspuns. Am făcut numeroase memorii, dar în fiecare an suntem daţi la o parte“ spune el.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite