Sibiu: Rabla cu numărul 700 casată duminică - oamenii au răbdat frigul în maşini ca să nu fie furaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de sibieni s-au trezit cu noaptea în cap  ca să fie duminică la prima oră a dimineţii  pe Drumul Hoţilor, să-şi impingă rablele mai în faţă. Pe lîngă aceştia, alte câteva zeci au biruit frigul şi şi-au petrecut noaptea în câmp.

Duminică dimineaţă, la Integral Service SRL,  singurul centru de casare din oraş, mai erau circa 40 de vouchere de distribuit, şi, deşi e duminică,  centrul a  fost deschis pentru că erau oameni la coadă. „Am primit până acum 700 de tichete şi pentru azi mai avem vreo 40. Nu puteam să lăsăm oamenii să îngheţe în frig. Mâine mai aşteptăm alte 200. Până când se vor da tichete noi primim şi maşini" a spus pe fugă, azi dimineaţă pentru Adevărul de  Seară, Ioan Stoica, asociat la Integral Service, grăbit să preia actele proprietarilor de rable şi să încheie formalităţile.

Azi  i-a venit rândul să-şi predea Dacia şi Elenei Şoima, o sibiancă aflată de trei zile la coada de rable. „Trei zile am stat aici şi am păzit maşina. Noroc că motorul merge şi am stat la căldură, nu am îngheţat. Am mai primit şi musafiri, că sunt la care nu le mai merge deloc maşina" a explicat veselă că la noapte va dormi în pat la căldură, Elena Şoima. Pensionara în vârstă de 62 de ani vrea acum să îşi cumpere tot o Dacie, Logan.

Odată cu voucherul cu numărul 700, numărul de maşini casate în acest an, înn numai două săptămâni, este deja mai mare decât al celor casate tot anul 2009. Volumul mare de rable scoase din circulaţie şi radiate se vede cu ochiul liber la centurl de casare, unde un munte de rable se înaltă tot mai semeţ în faţa sibienilor care stau la coadă  Potrivit declaraţiilor de vineri, ale directorului Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, voucherele pentru în ediţia 2010 a programului "Rabla" vor fi distribuite în totalitate până la mijlocul săptămânii viitoare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite