Sibiu: Peste 1000 de bebeluşi sibieni aşteaptă vaccinul antituberculoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspeţii părinţi sunt alarmaţi de lipsa vaccinului pentru nounăscuţi, împotriva tuberculozei.

Direcţia de Sănătate Publică din Sibiu a făcut o solicitare, către Ministerul Sănătăţii, pentru a fi acordate judeţului 16000 de doze pentru întregul an 2010, dar până în acest moment niciun vaccin nu a ajuns.

Adela Morar, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu susţine că în lunile ianuarie şi februarie nu au fost probleme la Sibiu, pentru că a mai existat vaccin de anul trecut. „Noi am împărţit medicilor de familie, în luna decembrie a anului trecut, 964 de doze, dar acestea au fost epuizate până la începutul lunii martie şi acum aşteptăm”, adaugă Adela Morar.

Unul din sibienii care a devenit tătic de o lună de zile a mărturisit că este extrem de îngrijorat de faptul că nu găseşte vaccinul. „Am vorbit cu medicul pediatru şi am aflat că în multe ţări, mai avansate, în care tuberculoza nu mai este atât de rîspândită, acest vaccin nu mai obligatoriu, la noi însă este destul de periculos. Eu vreau să ies cu fetiţa pe afară, dar în aceste condiţii, mă tem pentru sănătatea ei”, a mărturisit Bogdan Brylynski, un proaspăt tătic.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adela Morar, susţine însă că cei peste 1000 de nouă născuţi care trebuiau să primească vaccin luna aceasta, nu sunt în pericol.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite