Sibienii ies sâmbătă în stradă pentru a protesta vizavi de tăierea pădurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii protesteaza vizavi de defrisarile abuzive
Sibienii protesteaza vizavi de defrisarile abuzive

Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Sibiu a avizat marşul de protest care va avea loc sâmbătă, timp de două ore, în centrul Sibiului.

Cererea pentru protest a fost depusă de o persoană fizică, fiind avizată miercuri de comisia de specialitate din cadrul municipalităţii sibiene. Marşul va avea loc sâmbătă între orele 16:00 şi 18:00 pe traseul Piaţa Mare – Piaţa Mică – înapoi în Piaţa Mare – strada Nicolae Bălcescu, până la Farmacia 24 – înapoi în Piaţa Mare. Organizatorii au estimat prezenţa a aproximativ 200 de persoane. 

”În data de 9 mai la ora 16:00 ne strângem în Piaţa Mare lânga Primărie pentru a protesta, împreună cu celelalte oraşe din ţară, împotriva despăduririlor abuzive care au lăsat România cu nici 27% din suprafaţa împădurită faţă de 31.8% din suprafaţa ţării în 1990. În timp ce în Camera Deputaţilor este în curs de adoptare un proiect de modificare a Codului Silvic, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, lider de piaţă în domeniul prelucrării lemnului în România, este prinsă în flagrant recompensând tăierea ilegală a lemnului. Cerem sprijinul Preşedintelui şi Guvernului României pentru ca: resursele naturale să fie exploatate transparent şi protejate ca o moştenire naţională; adoptarea unui Cod Silvic care să apere pădurile şi să ne protejeze de practicile abuzive ale companiilor mari; înăsprirea controalelor la procesatori şi în Portul Constanţa; oprirea tăierilor de pădure din parcurile naţionale; suspendarea functionării, fără autorizaţiile necesare, a fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului din com. Reci, jud. Covasna, a S.C. Holzindustrie Schweighofer SRL”, arată organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. 

Potrivit sursei citate, evenimentul este susţinut de mai multe grupuri şi organizaţii sibiene interesate de protecţia mediului înconjurător: Sibiu Uniţi Salvăm, Cu verdele-n SUS, Tură-în Natură, SKV Sibiu, Vertical Sport, Fundaţia Comunitară Sibiu, 2X2 Race, PeDale, ÎnAlergare, Asociaţia ECO4EST, Animallife Sibiu, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, Fundaţia Heritas, Asociaţia Prietenii Mocăniţei, Asociaţia România Civică. 

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

onstruite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite