Sentinţă definitivă: Ilie Carabulea a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carabulea a fost condamnat definitiv la 18 luni de inchisoare.
Carabulea a fost condamnat definitiv la 18 luni de inchisoare.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României l-au condamnat pe milionarul Ilie Carabulea la un an și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Apostu.

UPDATE Omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat joi din funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Carpatica (BCC). Decizia survine în urma sentinţei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită. CITESTE MAI MULT: Carabulea a renunţat la şefia Băncii Carpatica, după ce a fost condamnat la închisoare

Carabulea este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Sibiu. El a fost condamnat la 18 luni de închiasoare cu executare pentru dare de mită în dosarul în care este implicat şi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu. Acestuia din urmă i-a fost mărită pedeapsa la cinci ani de închisoare cu executare.

In acelasi dosar au fost condamnati la inchisoare cu executare și soții Cârstea: câte un an și două luni fiecare. Fostul ofițer SRI, Tiberiu Popescu a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. Nicolae Boța a fost achitat, el fiind condamnat la plata unei amenzi de 1.000 de lei.

Sentința este definitivă

Omul de afaceri sibian, Ilie Crabulea, a fost trimis în judecată de procurorii. Alături de Carabulea au  mai fost trimise în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi alte persoane din Sibiu, printre care fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, un ofiţer SRI şi alţi trei sibieni.

Omul de afaceri sibian, era acuzat de  dare de mită şi cumpărare de influenţă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Florin Apostu, în acea vreme prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, "a primit de la inculpatul Ilie Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-l sprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra Procurorului General al Romaniei".

Procurorii spun ca "revizia a fost facturată între SC Star Motors SRL Sibiu şo SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele inculpatului Ilie Carabulea ".

În 15 aprilie 2011, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sibiu, Florin Nicuşor Apostu, fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Constanţa.

Aceeaşi instanţă l-a condamnat pe Ilie Carabulea la doi ani de închisoare cu suspendare. CITIŢI AICI MOTIVAREA COMPLETĂ

Locul 28 în topul Forbes!

Ilie Carabulea este acţionar majoritar la firma Atlassib şi acţionar majoritar la Banca Carpatica, acolo unde a deţinut funcţia de preşedinte. Citeşte AICI despre unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite