Se scumpesc biletele de autobuz pe traseul Sibiu și Rășinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rășinărenii, sibienii și turiștii care aleg mijloacele de transport în comun pentru a vizita casa memorială ”Emil Cioran” din Rășinari sau ca să meargă de acasă la serviciu sau la școală și aleg ca soluție de deplasare mijloacele de transport în comun ce circulă între Sibiu și comuna aflată pe drumul spre Păltiniș, primesc în ultima vreme numai vești proaste.

După ce tramvaiul pe relația Sibiu – Rășinari a fost tras pe dreapta în urmă cu aproape un an de zile, din cauza problemelor la linia de cale ferată, locul său fiind luat de autobuzele Sc Tursib SA, societatea locală de transport în comun, iar apoi au urmat declarațiile primarului Sibiului, care au dat de înțeles că tramvaiul nu va mai fi pus în funcțiune decât în scopuri turistice, acum se scumpesc și biletele de autobuz pe această rută. Și de parcă nu ar fi îndeajuns, tot din prima zi a lunii viitoare, frecvența curselor către Rășinari și retur, din Sibiu, scade.

Dacă în cazul scăderii frecvențelor curselor între Sibiu și Rășinari, justifcarea a fost că în anumite cazuri numărul de călători era sub 10 persoane, în privința majorăriri prețului biletelor, motivația este una aproape bizară.

”Solicităm modificarea tarifului de bilet de la 2 lei la 3 lei pentru a da posibilitatea achitării călătoriei prin validarea a două bilete de 1,5 lei ce se pot achiziționa de la automatele de bilete sau din autobuz” se arată în proiectul depus pentru aprobare în ședința de Consiliu Local de joi.

Totuși primăria Sibiu a decis ca prețul la abonamente să rămână, deocamdată, nemodificat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite