Şase nominalizări pentru Teatrul Naţional din Sibiu la premiile UNITER 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
teatru sibiu

Uniunea Teatrală din România a anunţat lista nominalizărilor pentru ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER, iar Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu a primit şase nominalizări la cinci categorii.

Cea de-a XXI-a ediţie a Premiilor Uniunii Teatrale din România va avea loc luni, 13 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Juriul de nominalizări din acest an a fost format din criticii Mircea Morariu, Ion Parhon şi Maria Zărnescu.

Teatrul Naţional din Sibiu a primit şase nominalizări, şi anume pentru cea mai bună scenografie (Dragoş Buhagiar pentru contribuţia la spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”), cea mai bună actriţă în rol secundar (Ofelia Popii pentru rolul Sofia Egorovna din spectacolul „Platonov”), cel mai bun actor în rol principal (Nicu Mihoc pentru rolul titular din spectacolul „Platonov”), cea mai bună regie (Silviu Purcărete pentru regia spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”) şi cel mai bun spectacol („Călătoriile lui Gulliver”, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift în regia lui Silviu Purcărete şi „Platonov” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija).

„Pentru noi aceste nominalizări sunt o bucurie şi reprezintă o recunoaştere importantă a activităţii noastre având în vedere dimensiunea proiectelor propuse, dar şi turneele întreprinse”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS.

 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite