Săptămâna democraţiei locale la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta pentru prima dată Mediaşul marchează „Săptămâna europeană a Democraţiei Locale“. Scopul acestui eveniment este de a stimula cunoaşterea democraţiei locale şi de promova ideea de participare democratică la nivel local.

CITIŢI ŞI:

Un tânăr a furat 11 biciclete în 20 de zile la Mediaş

EXCLUSIV - Fostul senator PUNR Mircea Vâlcu, confundat de mascaţi cu un traficant de droguri

Proiectul este o iniţiativă a Consiliului Europei. Săptămâna 11 - 15 octombrie  a fost aeasă conform Cărţii Europene a Autonomiei Locale pentru a se organiza diverse acţiuni care îşi propun să atragă atenţia asupra importanţei democraţiei participative. România participă la acest proiect începând din anul 2007 alături de ţări precum: Belgia, Franţa, Grecia, Italia, Lituania, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii.

„În Mediaş,  primăria coordonează toate activităţile prilejuite de această ocazie. Cele 5 domenii în care se vor organiza acţiuni sunt:  mobilitate şi transport, reciclarea materialelor care compun deşeurile, folosirea energiei regenerabile (strategii posibile), activităţi legate de economia apei, biodiversitate. Ne-am implicat în acest proiect pentru că la nivelul municipiului Mediaş punem un accent deosebit pe participarea democratică prin dialogul permanent pe care îl avem cu cetăţenii, fie prin întâlnirile cetăţeneşti, prin asociaţiile de pensionari, prin Consiliul Local al Tinerilor sau consiliile cetăţeneşti de cartier“ a declarat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Mediaş se va încheia vineri, 15 octombrie,  cu un simpozion în care vor fi prezentate rezultatele acţiunilor desfăşurate pe parcursul întregii săptămâni.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite