S-au pus în vânzare biletele pentru Concertul de Anul Nou de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România organizează sâmbătă 31 decembrie 2011 şi duminică 1 ianuarie 2012, ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu “Concertul de Anul Nou” susţinut de către Sibiu Youth Orchestra.

CITIŢI ŞI:

Peste 2.000 de cărămizi îngheţate pentru noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac

Pârtie de săniuş,fun park mai mare şi condiţii de schi mai bune la Arena Platoş din Păltiniş

Igluuri şi Hotel de Gheaţă de Crăciun la Bâlea Lac. Locaţiile sunt disponibile şi de Revelion

Evenimentul marchează debutul programului cultural “Sibiu Baroc. Update” şi îi are ca invitaţi pe soprana Rodica Vica şi violonistul Alexandru Tomescu, alături de Sibiu Youth Orchestra condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea. Aceştia vor interpreta compoziţii celebre semnte Rossini, Saint-Saëns, Mozart, Paganini, Ceikovski, Vivaldi şi Handel. „Pentru a crea un cadru mai intim am decis ca anul acesta să oferim spectatorilor posibilitatea de a fi şi mai aproape de orchestră, de a urmări muzicienii dintr-o altă perspectivă, chiar de pe scenă” a declarat Sebastian Gheorghiu, preşedintele XCS Music, partener al evenimentului.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse în vânzare începând din 6 decembrie la Librăria Humanitas şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone precum şi pe eventim.ro. Preţurile biletelor este de 50, 70 şi 100 lei în funcţie de poziţia în sală.

“Orchestra de tineret din Sibiu”(SYO) a luat fiinţă în toamna anului 2005 la iniţiativa unui grup de tineri instrumentişti ai Liceului de Artă din oraş, din dorinţa de a întări legăturile atât dintre ei şi ceilalţi tineri muzicieni invitaţi să li se alăture, cât şi cu melomanii sibieni. Componenţii orchestrei sunt foşti sau actuali elevi ai Liceului de Artă Sibiu, studenţi la diverse conservatoare din ţară (Academia de Muzică “Gheorghe Dima” – Cluj Napoca, Universitatea Naţională de Muzică – Bucureşti, Universitatea de Muzică - Braşov) etc.

Alexandru Tomescu, solistul SYO 2012, debutează la 9 ani, ca solist al Orchestrei Simfonice din Constanța și efectuează primul turneu în străinătate, în Germania și Austria. Câștigă numeroase concursuri internaționale de interpretare violonistică și se remarcă repede ca unul dintre cei mai talentați tineri muzicieni români. Preocuparea sa pentru muzica de cameră îl determină ca în 2003, împreună cu pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma să formeze «Romanian Piano Trio», formație deja cunoscută melomanilor din România, prin aparițiile sale în diverse festivaluri din țară și din străinătate, precum și prin turneele MusicON organizate în premieră națională. În septembrie 2007 Alexandru Tomescu a câștigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi unul din cele mai bine conservate Stradivariusuri. Din decembrie 2002, este solist concertist permanent al Orchestrei Naționale Radio București.

Concertul de Anul Nou este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite