Revolta unei asistente din Sibiu: „I-am rugat să se vaccineze şi nu au făcut-o, acum sunt la noi bolnavi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

O asistentă medicală din Sibiu aflată de aproape doi ani în prima linie în lupta cu pandemia s-a arătat dezamăgită de faptul că românii nu înţeleg că trebuie să se protejeze şi să-i protejeze şi pe ceilalţi, astfel că mulţi refuză în continuare să se vaccineze.

Asistenta medicală Mihaela Oprean de la Spitalul General Căi Ferate e spune că deşi i-a rugat pe mulţi sibieni să se vaccineze, aceştia au refuzat să o facă. Ironia sorţii a făcut ca mulţi dintre ei să se infecteze cu SARS-CoV-2 şi să ajungă pacienţi chiar în spitalul unde ea lucrează. 

„Ce mă revoltă? Mă revoltă că am mers în campanii de vaccinare şi i-am rugat să se vaccineze şi nu s-au vaccinat şi acum sunt la noi bolnavi. (...) Vă rog, vaccinaţi-vă!", a spus Mihaela Oprean, potrivit Agerpres.

Chiar dacă au trecut doi ani cumpliţi, timp în care asistenta a îngrijit sute de bolnavi, ea rămâne optimistă şi speră în continuare că tot mai mulţi oameni vor decide să se imunizeze, pentru a evita formele grave ale bolii şi decesul.

Duminică, după ce a ieşit din tura de la spitalul unde lucrează, singurul din judeţul Sibiu care internează de la începutul pandemiei doar bolnavi cu COVID-19, Mihaela Oprean a vaccinat cetăţeni veniţi la maratonul care a avut loc la sediul Filarmonicii.

Şi colega Mihaelei Oprean prezentă duminică la Maratonul vaccinării de la Sibiu, Gabriela Stoian, asistentă de Radiologie, se arată surprinsă neplăcut că încă mai există oameni care nu cred că virusul există şi că boala pe care o cauzează poate să fie mortală.

„Mă revoltă că ei nu cred că există virusul”

„Orice caz te marchează. Decesul este chiar ultima fază, dar până la deces, te poate marca orice! (...) Ce mă revoltă? Faptul că ei nu cred că există virusul. Sunt mulţi care nu cred. Eu i-aş băga în zona roşie, unde sunt pacienţii cu COVID-19 şi poate atunci ar crede sau să vadă cum arată plămânii unor pacienţi infectaţi şi poate atunci ar crede că există virusul. Am avut cazuri când mai aveau 5 % din plămâni. Eu cred că oricine ar înţelege. Ce le-aş spune tuturor? Vaccinaţi-vă!", a spus Gabriela Stoian.

Pentru a-i motiva pe sibieni să se vaccineze, chiar şi preşedintele Consiliului Judeţean din Sibiu, Daniela Cîmpean, s-a vaccinat în weekend la sediul Filarmonicii. Aici, la acest centru care a funcţionat doar în weekend, s-au imunizat în total 554 de persoane, fiind prezente cadre medicale de la trei spitale din municipiul reşedinţă: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul General C.F.

„În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 1.338 de persoane împotriva COVID-19, dintre care 700 cu doza I, 162 cu doza II şi 476 cu doza III, fiind administrate 292 doze de vaccin Johnson&Johnson şi 1.046 doze vaccin Pfizer", a transmis luni, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite