Refugiu de lux pentru turiştii care merg la Cânaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răşinariul, una din cele mai frumoase şi vizitată comună din Mărginimea Sibiului, va avea din acest an unul din cele mai moderne refugii montane pentru turiştii care aleg să facă traseele montane din zonă.

CITIŢI ŞI:

Ultima fiţă în turism: cazarea în căsuţa din copac de la Păltiniş

EXCLUSIV - Bolizi de lux de sute de mii de euro, în parcul de maşini confiscate al IPJ Sibiu (GALERIE FOTO)

Buzdugan de la ZU, păzit de 14 câini şi 100 de oi de Paşte în Mărginimea Sibiului

Comuna aflată la mai puţin de nouă kilometri de Sibiu, a reuşit să atragă o finanţare de fonduri europene pentru a moderniza unul din cele mai cunoscute refugii montane din Munţii Cindrelului. Aflat acum într-o vizibilă stare de degradare, refugiul Cânaia va fi modernizat din temelii în această vară. „Acolo nu s-au făcut modernizări de foarte mult timp şi clădirea nu mai este propice pentru găzduirea de turişti. De aceea am ales să investim la Cânaia”, a explicat Bogdan Bucur, primar al Răşinariului.

Reabilitare completă
La Cânaia, vor fi amenajate aproximativ 25 de locuri de cazare. Mobilierul urmează să fie complet schimbat cu unul de ultimă generaţie, numai pentru acesta urmâns să fie cheltuiţi aproximativ 375.000 lei, iar refugiul ca fi dotat şi cu aparatură electronică de emisie – recepţie de ultimă oră. „Vor fi montate şi panouri solare pentru asigurarea unei surse alternative de încălzire şi energie. Va fi un refugiu foarte bine pus la punct“, a mai explicat primarul Răşinariului.

Investiţia totală se ridică la peste 800.000 de lei, iar în aceşti bani este inclusă şi o finaţare pentru un proiect de promovare intitulat „Mărginimea Sibiului – Destinaţie Europeană de Excelenţă“.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite