Petrecere cu zeci de persoane, încheiată de o bătaie cu bâte, pietre şi geamuri sparte. 13 persoane, reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică, Foto Arhiva Adevărul
Imagine generică, Foto Arhiva Adevărul

La câteva zile după ce s-au luat la bătaie în timpul unui chef, o parte dintre petrecăreţi au fost reţinuţi de Poliţia Şelimbăr. Incidentul a avut loc în Rusciori - Sibiu. Una dintre victime a ajuns la spital.

13 dintre petrecăreţii care au fost implicaţi în scandalul de la Rusciori sunt acum cercetaţi penal pentru lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu, respectiv distrugere de către poliţiştii Secţiei Rurale din Şelimbăr.

Totul a început duminică seara, 3 octombrie. În jurul orei 18:00, o persoană a sesizat poliţia despre zgomotele care se auzeau dintr-o locuinţă, provocate de mai multe persoane. 

La intervenţie s-au deplasat inclusiv luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Sibiu, precum şi poliţişti criminalişti din cadrul IPJ Sibiu.

Oamenii legii au aflat că cearta a pornit în timpul unei petreceri, pe pe fondul consumului de alcool. 13 persoane au început să se agreseze verbal şi fizic, aruncând unele în altele cu tot ce le-a căzut în mână: bâte, pietre şi alte obiecte contondente. 

În timpul scandalului, geamurile casei au fost făcute ţăndări, iar şase persoane au suferit diverse leziuni. Cinci dintre acestea au necesitat îngrijiri medicale, iar una - un bărbat de 35 de ani a fost internat. 

În urma cercetărilor, la Secţia de Poliţie Rurală Şelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală. Joi, 7 octombrie, în urma administrării probatoriului în cauză, s-a luat decizia reţinerii a 13 dintre persoanele implicate în incident, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. 

Scandalagii sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. Vineri, 8 octimbrie, aceştia urmează să fie prezentaţi unui procuror cu propunerea de arestare preventivă. 

„Cercetările continuă la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Şelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”.

Romii care s-au bătut în parcarea Mall-ului Şelimbăr rămân după gratii

Este al doilea scandal cu zeci de persoane aflat în atenţia Poliţiei Şelimbăr. În luna septembrie, zeci de romi aparţinând unor clanuri din Blăjel şi Brateiu s-au bătut în parcarea Mall-ului din Şelimbăr, în plină zi. S-au lovit cu pumni, picioare şi cuţite. Urmare a acestui conflict un copil de doar 12 ani a ajuns în stare gravă la spital, cu lama unui pumnal înfiptă în coloana vertebrală. Minorul a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă. În urma aceluiaşi incident, alte trei persoane, adulţi, au fost internate în spital.

Romii care s-au bătut în parcarea Mall-ului din Şelimbăr mai stau după gratii Foto oradeselimbar ro

Romii care s-au bătut în parcarea Mall-ului din Şelimbăr mai stau după gratii Foto oradeselimbar ro

Şase dintre cei implicaţi au ajuns în faţa magistraţilor fiind arestaţi preventiv pentru tentativă de omor. Magistraţii au decis prelungirea arestului acestora cu încă 30 de zile. 

Potrivit minutei pe scurt, publicată pe site-ul portal.just.ro, instanţa „admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu... dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 08.10.2021, până la data de 06.11.2021, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpaţi: S.V., G.I., G.N.G., S.D., C.D., C.V.”, toţi aflaţi în prezent în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu. 

Vă mai recomandăm şi:

Înjunghiat într-o altercaţie între clanuri, un copil a rămas cu lama unui pumnal înfiptă în coloana vertebrală. Opt persoane reţinute

UPDATE Copil de 12 ani, înjunghiat în parcarea unui mall din Sibiu, într-un conflict cu peste 20 de persoane VIDEO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite