Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza: ”Desfrânarea a devenit nota generală a televiziunilor care ni se impun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, spune în Pastorala din acest an și că soțul sau soția ”se alipesc cu inima şi cu simţurile de idolii micului ecran”, iar divorțul și adulterul sunt acum ”moda la care toată lumea se raportează”

Potrivit IPS Laurențiu Streza, ”familia creştină suferă, ca şi societatea, de o profundă criză, divorţul şi adulterul fiind acum moda la care toată lumea se raportează”. 

”Şi cum altfel ar putea sta lucrurile, când desfrânarea a devenit nota generală a televiziunilor care ni se impun, dar şi în care ne complacem să trăim.

Putem oare să avem o viaţă creştină, spurcându-ne mintea cu imaginile deşănţate din reviste, ziare şi televizor?

Mai poate oare supravieţui familia, atâta vreme cât soţul sau soţia se alipesc cu inima şi cu simţurile de idolii micului ecran şi cumpără televizor separat în camera copiilor?

Avem oare dreptul să mai cerem de la Dumnezeu o soartă mai bună pentru copii, noştri, dacă noi înşine nu ne străduim să le fim modele de înfrânare şi de virtute?

Nu trebuie să ne revoltăm pentru viaţa tot mai grea pe care am ajuns să o avem. Toate necazurile nu sunt altceva decât roade ale îndepărtării noastre de Dumnezeu, ale încrederii pe care ne-am pus-o în confortul şi plăcerile trupeşti ale lumii acesteia”, arată mitropolitul, în Pastorala din acest an.SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite