Mitropolitul Ardealului, la referendum: Acest vot democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Ardealului, laurenţiu streza. FOTO Arhivă Adevărul
Mitropolitul Ardealului, laurenţiu streza. FOTO Arhivă Adevărul

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a votat, sâmbătă dimineaţă, la scurt timp de la deschiderea secţiilor de vot pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, el spunând că „acest vot democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri".

Mitropolitul Ardealului a votat înainte de ora 8.00, la una dintre secţiile de la Şcoala 15 din cadrul Colegiului "Octavian Goga".

"Ne rugăm bunului Dumnezeu ca să ne lumineze pe toţi şi să apărăm ceea ce e mai sfânt în viaţa noastră. Ne-am născut în familie,  am crescut în familie şi votul acesta democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri", a declarat  Laurenţiu Streza, la ieşirea de la vot.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei s-au deschis sâmbătă, la ora 7:00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite