Miercuri e o nouă zi cu proteste la Sibiu: „Haideţi cu bicicletele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a „dinamiza“ protestele, sibienii care vor participa la marşul de miercuri, pentru a noua seară consecutivă, sunt îndemnaţi să îşi aducă bicicletele.

Îndemnul a fost lansat de Doru Apostol, inginerul care a obţinut autorizaţia de organizare a protestelor de la Sibiu până în ziua de 15 februarie. El propune ”dinamizarea protestelor”, prin stabilirea unei teme diferite în fiecare seară. ”Pentru azi, miercuri, propun să venim cu biciclete. Şi în loc să folosim fluierele şi vuvuzelele, să folosim soneriile de la biciclete. Cine nu are bicicletă, vine pe jos. Oricum vom merge pe lângă biciclete în timpul protestului. Pentru joi să avem altă temă. Pentru vineri, alta. Şi tot aşa”, scrie Dorul Apostol pe pagina sa de Facebook.

În plus, sibienii care vor veni la marş sunt rugaţi să aducă, în scris, şi zece cerinţe adresate Guvernului României. Aceste cerinţe urmează a fi adunate într-o urnă, de unde mai apoi să fie centralizate, mai apoi, ”cerinţele străzii” la Sibiu.

”Să facem un festival”

”Se pare că va trebui să mai stăm multe zile în stradă, pentru că politicienii care se ocupă cu «ordonanţe nocturne» nu vor să cedeze. Să facem un festival din acest protest. Dacă ninge, venim cu săniile. Dacă plouă, cu umbrele. În altă zi, facem desene cu creta pe asfalt. În altă zi, poate vine cineva cu chitara şi cântăm în Piaţa Mare”, continuă propunerile Doru Apostol.

Părerile celor care au urmărit postarea lui Doru Apostol sunt împărţite. Majoritatea aprobă ”dinamizarea” şi eliminarea vuvuzelelor, dar sunt şi oameni care consideră că astfel de acţiuni ar duce protestul în derizoriu. ”Uite o propunere de protest: mâine toţi se îmbracă cu sutiene şi vom protesta pocnind din bretelele sutienului. E o idee, nu? Deja e ridicol... Îmi pare rău, am tot respectul pentru toţi cei care au ieşit în stradă. Dar, vă rog, nu distrugeţi ideea de a protesta”, scrie utilizatorul cu numele Mihai Duru.

Traseu în funcţie de participanţi

Tot cu începere de la ora 18:00 sunt aşteptaţi sibienii în Piaţa Mare a oraşului. Plecarea în marş este programată pentru 19:30, iar traseul urmează să fie adaptat la numărul participanţilor. Dacă acesta este ridicat (peste 5.000) va fi urmat traseul scurt, care leagă centrul istoric de cartierul Hipodrom via Calea Dumbrăvii. Dacă participarea este mai redusă, se va mărşălui prin centrul istoric, cu o scurtă ”ieşire” până la sensul giratoriu din Piaţa Unirii. În seara zilei de marţi, în stradă au ieşit peste 2.000 de sibieni.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite