Mama care şi-a abandonat fetiţa de 5 săptămâni într-un şanţ va fi decăzută din drepturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama care şi-a abandonat fetiţa de numai cinci săptămâni, într-un şanţ de la marginea Drumului Judeţean 141A, va fi decăzută din drepturile părinteşti, informează DGASPC Sibiu.

Bebelu. FOTO Shutterstock
Bebelu. FOTO Shutterstock

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a fost sesizată marți de către reprezentantul Postului de Poliţie Axente Sever, cu privire la găsirea unui  bebeluș de aproximativ 5 săptămâni, abandonat într-un şanţ, la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Şeica Mare.

„Reprezentanţii DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgenţă la sediul Poliţiei Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanţii Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. În momentul de faţă, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaş", se menţionează în comunicatul DGASPC Sibiu.

„Acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijenţă”

În acest caz va fi instituită măsura de plasament în regim de urgenţă a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului va permite externarea din unitatea medicală.

„Ţinând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijenţă, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părinteşti a mamei", se mai afirmă în comunicatul DGASPC Sibiu.

Şi IPJ Sibiu a a început "o anchetă penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de abandon de familie şi rele tratamente aplicate minorului"

Amintim că, în urmă cu doi ani, un caz înfiorător a fost semnalat la Rugineşti (judeţul Cluj), unde o femeie a născut pe ascuns şi şi-a abandonat bebeluşul (fetiță) în cadă timp de câteva ore. A fost suficient pentru ca micuța să moară din cauza unei hemoragii.  

Femeia reuşise să-şi ţină sarcina ascunsă, astfel că nici cunoştinţele şi nici măcar familia sa nu au ştiut acest lucru. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite