Bebeluș de cinci săptămâni, găsit abandonat într-un șanț pe marginea drumului, în Sibiu

0
Publicat:

O fetiţă în vârstă de cinci săptămâni a fost găsită, marţi dimineaţa, abandonată în şanţul de pe marginea drumului din apropierea localităţii Boarta, în stare bună, și a fost transportată la Spitalul Municipal Mediaş, potrivit Agerpres.

Bebeluș. FOTO Shutterstock
Bebeluș. FOTO Shutterstock

În această dimineaţă la ora 9:37, SAJ Sibiu a primit un apel  care anunța că o fetiţă de 5 săptămâni a fost găsită abandonată pe marginea drumului, în apropiere de localitatea Boarta din județul Sibiu.

„Agenţii de poliţie sosiţi şi ei la fata locului au transportat fetiţa la postul de Poliţie din Axente Sever, unde Ambulanţa trimisă de la Mediaş a găsit o fetiţă de 5 săptămâni. Starea medicală a fetiţei era relativ bună, fără mărci vizibile traumatice şi fără semne de hipotermie. Echipajul SAJ a transportat fetiţa la Pediatrie Mediaş pentru investigaţii suplimentare. Ulterior, lucrătorii de poliţie au identificat şi mama care a fost şi ea transportată la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu, Vasile Scridon.

Mama are 22 de ani

Mama fetiţei abandonate este o tânără de 22 de ani, din localitatea Târnava. Femeia a fost externată după terminarea verificărilor medicale de la spital, potrivit Poliţiei.

„Reprezentanţii DGASPC au fost anunţaţi cu privire la cele constatate de către poliţişti, care au declanşat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Amintim că, în urmă cu doi ani, un caz înfiorător a fost semnalat la Rugineşti (judeţul Cluj), unde o femeie a născut pe ascuns şi şi-a abandonat bebeluşul (fetiță) în cadă timp de câteva ore. A fost suficient pentru ca micuța să moară din cauza unei hemoragii.

Femeia reuşise să-şi ţină sarcina ascunsă, astfel că nici cunoştinţele şi nici măcar familia sa nu au ştiut acest lucru. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite