Limuzină de lux, de peste 100.000 de euro, pentru ULBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a lansat o licitaţie publică pentru achiziţionarea unei limuzine de lux. Maşina va avea camere video pentru mersul cu spatele, faruri adaptive cu xenon şi senzori de presiune în pneuri.

CITEŞTE ŞI:

Topul facultăţilor sibiene după admitere

Licitaţia a fost lansată oficial sâmbăta aceasta şi are un preţ de 360.000 de lei, la care se adaugă TVA-ul. În total, preţul maşinii depăşeşte cu puţin suma de 100.000 de euro. În caietul de sarcini al licitaţiei se specifică din start că maşina trebuie să fie de tip limuzină, să aibă cel mult 260 de cai putere şi o capacitate a motorului de maxim 3000 de centimetri cubi. Mai mult decât atât, maşina va avea toate dotările şi facilităţile unui autoturism de lux modern: pilot automat auto adaptiv, camere de filmat, senzori pentru unghiul mort din oglinzile laterale, senzori de presiune în pneuri, faruri adaptive, sistem de avertizare în cazul depăşirii căii de rulare, navigaţie şi tapiserie din piele naturală. Şi dotările nu se opresc aici: funcţie handsfree pentru telefon mobil cu conectivitate Bluetooth, scaune dotate cu sistem de încălzire şi parbriz cu senzori de ploaie.

Explicaţii oficiale

Directorul Direcţiei Generale Administrative a ULBS, Vasile Moţoc, a explicat pentru Adevărul că maşina va fi folosită pentru a satisface nevoile universităţii şi că nu ştie exact care va fi marca sau modelul. „100.000 de euro este o valoare estimativă, datele exacte sunt trecute în sistemul electronic de achiziţii publice, eu nu le ştiu exact acum. Universitatea are un departament de achiziţii publice se ocupă de aceste detalii. Pot să vă spun că este o maşină care va fi folosită pentru a satisface nevoile universităţii. Mai multe detalii nici eu nu cunosc”, a declarat Vasile Moţoc. Rectorul ULBS, Constantin Oprean, se află într-o deplasare oficială în străinătate şi nu a putut fi contactat.

Audi, BMW sau Mercedes

La un preţ de aproximativ 100.000 de euro, la salonul auto Maşinăria desfăşurat în urmă cu aproape o lună în Piaţa Mare au existat numai două modele. Este vorba despre un autoturism Audi A8, ce avea un preţ de pornire de 112.000 de euro şi un Mercedes S Classe cu un preţ de pornire de 98.000 de euro. Aceste două maşini ar respecta cerinţele ULBS. Un alt model care ar putea fi achiziţionat în aceşti bani este BMW Seria 7. La altă categorie, dar în aceaşi bani, s-ar încadra maşini sport, precum: Porche, Mustang sau Aston Martin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite