Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL: „Rezultate obţinute de PNL la scrutinul de ieri sunt proaste“
0Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat într-o conferinţă de presă că şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din biroul de conducere al partidului ca urmare a rezultatelor obţinute de PNL la europarlamentare.
UPDATE 10.49 „Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri şi mă refer aici mai mult la rezultatele din municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste. În acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional liberal şi din calitatea de membru în Biroul Politic. Am informat în această dimineaţă pe preşedintele partidului despre acest pas“, a declarat Klaus Iohannis, care s-a rezumat a face o declaraţie de presă fără întrebări din partea jurnaliştilor.
Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din biroul de conducere ca urmare a rezultatelor obţinute de PNL la europarlamentare.
Numărătoarea voturilor arată că, în judeţul Sibiu, cele mai multe voturi, 31,19%, au mers către Alianţa PSD-PC-UNPR. Pe locul 2, la mare distanţă se află Partidul Naţional Liberal, cu 17,91% din voturi, iar pe 3 PDL cu 16,80% din voturi.
Puţini îşi mai amintesc de faptul că cel care a fost propus de liberali pentru poziţia de vicepremier şi ministru de Interne al României, Klaus Iohannis, este, la bază, profesor de fizică şi fost inspector şcolar general la Sibiu.
În vârstă de 54 de ani, Klaus Iohannis a absolvit în 1983 cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, iar din 1983 până în 1989 a fost profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Între 1989 şi 1997 a fost profesor la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, unul din liceele de top din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.
Iohannis a candidat pentru primul mandat de primar în anul 2000, când a câştigat în al doilea tur de scrutin. A fost reconfirmat cu majoritate copleşitoare, în 2004 (88,7 la sută din voturile exprimate), 2008 (83,2 la sută din voturi) şi 2012 (77,89 la sută din voturi).
În cel de-al doilea mandat de primar al lui Iohannis, în anul 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, eveniment care a atras la Sibiu un număr impresionant de turişti. În 2009, Iohannis a fost propus de PNL pentru funcţia de prim-ministru al României.
Vă mai recomandăm:
Europarlamentare 2014 Alianţa PSD-PC-UNPR a câştigat în judeţul lui Iohannis
Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegeri europarlamentare 2014 în judeţul Sibiu. La mare distanţă, pe locul 2, este Partidul Naţional Liberal.
În Dealu Frumos, localitate considerată centrul geografic al României, sătenii au ieşit la vot în număr mare la alegeri europarlamentare 2014. Chiar dacă majoritatea habar nu au ce este Parlamentul European.
Europarlamentare 2014 VIDEO Îmbulzeală la predarea buletinelor de vot, la Prefectura Sibiu
Agitaţia din secţiile de votare s-a mutat duminică seara la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Sibiu de pe Şoseaua Alba Iulia.
Primarul oraşului sibian Ocna Sibiului a intrat duminică revoltat într-o secţie de votare, pentru a da indicaţii concrete într-o anumită situaţie legată de procesul electoral. Întrebat dacă s-a dus în calitate de primar, acesta a spus că nu, doar în calitate de reprezentant PSD. El susţine că le-a atras atenţia preşedintelor secţiilor de votare, despre care spune că sunt angajate la Primărie, că ar fi greşit.