Europarlamentare 2014. Membrii Biroului Electoral Judeţean Vrancea au fost trimişi azi noapte la somn în loc să termine procesul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinta BEJ Vrancea, Mariana Săndina Croitoru
Preşedinta BEJ Vrancea, Mariana Săndina Croitoru

Alegeri europarlamentare 2014, judeţul Vrancea. În timp ce în restul ţării birourile electorale şi-au terminat treaba, la Vrancea preşedinta Biroului Electoral Judeţean a considerat să-i trimită acasă, la ora 1.00, pe membrii biroului şi pe cei ai secţiilor de votare. Până la ora 9.00, erau centralizate doar 16% din secţiile de votare.

Situaţie ciudată în Vrancea, unde judecătoarea Mariana Săndina Croitoru, preşedinta Biroului Electoral Judeţean Vrancea, a închis biroul azi noapte la ora 1.00 şi i-a trimis pe colegii ei din birou acasă la somn.

Aceeaşi dispoziţie a fost dată şi pentru reprezentanţii secţiilor de votare din tot judeţul. Asta în condiţiile în care în toată ţara s-a muncit pe brânci azi noapte iar dimineaţă Biroul Electoral Central avea centralizate aproape 100% din secţii, mai puţin în Vrancea, unde centralizarea cuprindea doar 16% din secţii.

„Nu ne obligă nimeni să stăm noaptea. Ne încadrăm în termenele legale. La noi vine lumea odihnită să predea procesele verbale, vreţi să se întâmple accidente noaptea pe drum? Oricum, procesele verbale erau semnate de toată lumea şi au rămas sub paza poliţiei şi jandarmeriei”, ne-a declarat preşedinta BEJ Vrancea, Mariana Săndina Croitoru.

image

Mai puteţi citi:

UPDATE Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţa finală la vot în Vrancea, la ora 21.00, este de 34,46%, mai mare cu peste trei procente decât în 2009

Faţă de 2009, când au votat 31,15% din vrânceni, prezenţa este mai mare cu peste trei procente, şi asta datorită electoratului din mediul urban, care a votat în precent de 30,50% faţă de 20,25% în 2009, în timp ce în mediul rural prezenţa a fost de 36,96%, mai mică decât în 2009, când au votat 37,99% din alegătorii de la ţară.

Europarlamentare 2014. Marian Oprişan a votat la spital

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a votat aseară pentru alegerile europarlamentare 2014, la ora 18.30, la Panciu, localitate unde s-au desfăşurat şi alegeri pentru funcţia de primar.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite