Iohannis nu vrea deocamdată să fie cetăţean de onoare al Sibiului. Astrid Fodor, urmaşa sa în fruntea oraşului: „Voi candida pentru funcţia de primar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a anunţat luni că va candida pentru postul de primar al oraşului dacă vor fi organizate alegeri, aceasta adăugând că va intra în cursa electorală pe listele Forumului Democrat al Germanilor din România.

Astrid Fodor a spus că i se pare oportun ca la Sibiu să se organize alegeri anticipate adăugând că, în cazul în care vor avea loc alegeri, va candida pentru funcţia de primar. Întrebată dacă se vede favorită într-o competiţie electorală aceasta a replicat: „Nu mă văd în niciun fel, ştiu doar că voi candida”, ea adăugând că va intra în cursa pentru Primăria Sibiu „categoric din partea FDGR”, neavând intenţia să se afilieze altei formaţiuni. 

Întrebată dacă exclude o înţelegere între FDGR şi PNL pentru susţinerea ei, Fodor a răspuns că nu exclude „absolut nimic în faza asta”. 

Iohannis nu vrea deocamdată să fie cetăţean de onoare

Întrebată, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, dacă îi va propune preşedintelui Klaus Iohannis în acest an să fie numit cetăţean de onoare al Sibiului, Astrid Fodor a spus că a făcut deja acest lucru însă preşedintele a refuzat momentan propunerea. 

„Domnul preşedinte nu doreşte, am discutat eu cu domnul preşedinte, nu este deocamdată cazul, doreşte să mai treacă ceva timp. Cum îl cunosc pe domnul preşedinte nici nu mă aşteptam să fie imediat de acord, domnul preşedinte ştiţi că este o persoană cu foarte mult bun-simţ, modestă, şi ştie că toate la timpul lor”, a răspuns Astrid Fodor. 

Întrebată dacă se mai consultă cu Klaus Iohannis, dacă au mai avut discuţii telefonice, aceasta a replicat: „Nu, deocamdată nu a mai fost cazul. Domnul Klaus Iohannis este preşedintele României cu normă întreagă şi îşi ia atribuţiile acolo în serios şi nu putem toată ziua bună ziua să-l întrebăm dacă avem noi o problemă aici în Sibiu. Încercăm să ni le gestinăm singuri şi dacă apare ceva ce este foarte important sau mai ales dacă e vorba de un proiect cum e cel cu centrul de conferinţe şi spectacole acolo cu siguranţă vom avea discuţii cu domnul preşedinte, dar în rest domnul preşedinte e cu ţara, noi cu Sibiul. De duminica trecută nu l-am mai văzut pe domnul preşedinte”. 

Vă mai recomandăm: 

Astrid Fodor, urmaşa preşedintelui în fruntea Sibiului: „Klaus Iohannis e un strateg. Are viziune“

Astrid Fodor, primar interimar al Sibiului după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al României, a vorbit într-un interviu pentru cotidianul „Adevărul“ despre copilăria, adolescenţa şi studenţia sa, despre familie şi pasiuni, despre cum a trăit Revoluţia din decembrie 1989, dar şi despre cât de multe a învăţat de la Klaus Iohannis, ce înseamnă alegerea sa în cea mai înaltă funcţie în stat şi cum se va dezvolta pe mai departe Sibiul.

Cei 12 care ştiu toate secretele neamţului Iohannis: „Dumnezeu mişcă inimile. Se simte omul oamenilor”

La Sibiu, apropiaţii noului preşedinte al României au sărbătorit discret, în schimb mii de tineri au ieşit să-i aplaude victoria în stradă. Şi foştii colegi şi profesori de la Cluj sunt astăzi fericiţi, după o campanie electorală cu un rezultat absolut surprinzător.

Cine este Klaus Iohannis, noul preşedinte al României

Noul preşedinte al României  a fost un elev şi un student cu rezultate foarte bune, un inspector şcolar extrem de exigent şi un primar ales cu majorităţi covârşitoare patru mandate la rând. Dincolo de viaţa publică, Iohannis este un pasionat al grădinăritului şi al "meşteritului" prin gospodărie şi un familist convins.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite