Înscrieri la olimpiadă pentru cei mai talentaţi mici meşteşugari din zona Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal Astra caută şi în acest an cei mai buni tineri meşteşugari din judeţul Sibiu, pentru Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Organizat anual, evenimentul are ca scop promovarea tradiţiilor populare româneşti în rândul copiilor şi încurajarea dezvoltării diferitelor talente artistice.

CITEŞTE ŞI:

Raluca Ioana Andrei aduce copiii mai aproape de muzeul Astra

Meşterii sibieni trimişi la specializare în Florenţa

„Aşteptăm tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale, fie în familie, de la mari creatori populari, fie în şcoală sau la Cluburile Copiilor şi Elevilor. Ei se pot înscrie la Clubul Copiilor din Avrig sau la sediul Muzeului Astra din Sibiu”, spune Elena Găvan, muzeograf în cadrul CNM Astra.

 Dacă vreţi să convingeţi juriul trebuie să arătaţi că micul dumneavoastră meşteşugar este priceput în olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, poate chiar în sculptură în lemn sau prelucrare şi decorare a metalelor. La mare cinste se află şi cei care se pricep la confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă sau împletit nuiele. Cei mai buni vor fi premiaţi şi îşi vor putea prezenta talentul pe scenă, în faţa a sute de iubitori de folclor şi tradiţie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite