FOTO Răspunsul PSD, în faţa comunităţii „Vă Vedem din Sibiu”, după aproape 200 de zile de protest. Mesaje lipite pe geamurile sediului de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii PSD Sibiu au postat pe geamurile sediului din oraş mai multe mesaje legate de realizările partidului. Protestatarii „Vă Vedem din Sibiu” continuă să iasă în stradă zilnic în faţa sediului formaţiunii din localitate.

„PSD - îndrăzneşte să crezi în România!” - cu acest mesaj îi întâmpină în ultimele 2 zile social-democraţii pe sibienii care protestează zilnic în oraş de aproape 200 de zile.

Membrii comunităţii „Vă Vedem din Sibiu” se adună zilnic în faţa sediului PSD din oraş pentru a cere social-democraţilor şi aliaţilor săi să demisioneze de la guvernare. Reprezentanţii "Vă vedem din Sibiu" se declară nemulţumiţi de mersul lucrurilor din Justiţie sau Economie.

În replică, social-democraţii au afişat în ultimele zile pe ferestrele sediului lor din Sibiu mai multe afişe în care fac referire la „creşterile salariale” şi alte realizări pe care şi le atribuie partidului. Pe unul dintre panouri, reprezentanţii PSD scriu că liberalii se fac vinovaţi de tăierea salariilor, pensiilor etc.

„În perioada 2000-2004 preşedintele României provenit din PSD împreună cu Guvernul PSD au deschis ireversibil drumul României spre Vest: eliminarea vizelor pentru accesul în ţările membre UE, integrarea României în NATO, încheierea capitolelor de negociere pentru aderarea României la UE” - este unul dintre mesajele PSD-iştilor.

„PSD a mărit salariile! PNL-PDL a tăiat salariile! PSD a mărit pensiile! PNL-PDL a tăiat pensiile! PSD a micşorat TVA-ul! PNL-PDL a mărit TVA-ul! PSD a achitat datoriile la FMI! PNL-PDL a înglodat ţara în datorii! PNL-PDL a închis 63 de spitale!” - este alt mesaj al PSD.

Social-democraţii le mai transmit sibienilor prin mesajele lipte pe geamuri că, aflându-se la guvernare, au crescut salariile nete în România, atât în domeniul public, cât şi privat, cu 8,7% în luna martie faţă de februarie 2018. În realitate, în urma revoluţiei fiscale, salariile din mediul privat au suferit modificări drastice. Pe seama incertitudinilor, mulţi angajatori nu au modificat salariile brute, astfel că ele au scăzut cu 13% în primul trimestru al anului. Ca să compenseze, companiile au majorat primele acordate angajaţilor cu 68%, arată o analiză realizată de Smartree.

Într-un alt panou de pe geamurile sediului din Sibiu, PSD se laudă că a adus cele mai mari creşteri de salarii din sectorul bugetar - martie 2018 faţă de martie 2017: +16,9% în Administraţie, +19% în Învăţământ şi +28% în Sănătate. Într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică se menţionează însă că ”în sectorul bugetar [în luna martie] s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, în sănătate şi asistenţă socială (+22,3%), respectiv în învăţământ (+18,4%). De asemenea, o uşoară creştere a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat şi în administraţia publică (+1,3%)”.

Iar în ceea ce priveşte „Şomajul”, acesta ar fi fost redus de social-democraţi cu -25,2%, constituind 3,81% în martie 2018 faţă de 4,77% în decembrie 2016, conform mesajului de pe fereastra sediului PSD. 

„Vedem realizările guvernării: inflaţia a crescut la 5,4%, ROBOR a ajuns la 3,13%, KM de autostradă = 0, absorbţie fonduri europene = 0”, a scris un sibian pe foaia cu care a venit la protestul de vineri.

Sâmbătă, 30 iunie, a fost cea de-a 187-a manifestaţie zilnică din preajma sediului PSD Sibiu. „Să ne pregătim cu umbrele, cu nervi tari pentru că zilele noastre de ieşit în stradă şi pieţe nu s-au gătat... Luni se discută pragul pentru abuzul în serviciu în Comisia Iordache”, a fost mesajul celor de la „Vă Vedem din Sibiu”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite