Finalista Cupei României la fotbal a făcut primul transfer înainte de debutul în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalista Cupei României la fotbal, echipa sibiană FC Hermannstadt, a transferat un fost campion al României în perioada pregătirii pentru debutul în LIga I.

FC Hermannstadt l-a adus acasă pe Alexandru Dandea, fost campion al României cu echipa Astra Giurgiu şi jucător cu mare experienţă în Liga I. Acesta s-a alăturat recent lotului echipei sibiene, surpriza ediţiei din acest an a Cupei României la fotbal. După 2 săptămâni, jucătorii lui FC Hermannstadt s-au întors la antrenamente.

Ajuns la 30 de ani, Dandea a mai jucat de-a lungul carierei la CSM Râmnicu Vâlcea, Seso Câmpia Turzii, CS Turnu Severin, Dinamo Bucureşti, Hoverla Uzhhorod, Metalul Reşiţa şi Astra Giurgiu.

La Astra Giurgiu, unde a fost titular, Dandea a câştigat un titlu şi o Supercupă a României, ambele în anul 2016.

„În sfârşit am ajuns acasă. Sunt de 10 ani stabilit la Sibiu. Pe majoritatea băieţilor de la FC Hermannstadt îi cunosc, cu unii am şi jucat împreună, cu Pîrvulescu şi Stoiva la Rm. Vîlcea, iar cu "Curti" (Alex Curtean - n.n.), la Dinamo. Băieţii m-au primit foarte bine şi sper să facem o muncă foarte bună împreună. (...) Am fost la primele meciuri ale echipei FC Hermannstadt în Liga a IV-a, pentru că aveam foarte mulţi prieteni care jucau acolo. Echipa a avut un parcurs foarte bun. În 3 ani a fost campioană de fiecare dată. Anul acesta a produs şi surprize în Cupa României, a eliminat-o pe FCSB şi alte câteva echipe din Liga 1, a ajuns în finală şi, cred eu, cu puţin noroc, putea chiar să câştige trofeul. Am văzut că aici, la Sibiu, lumea e dornică de fotbal, suporterii vin şi îşi încurajează echipa. Îmi doresc să fie alături de noi, cum au făcut-o şi în Liga 2. Sper să facem lucruri frumoase împreună", a declarat Dandea la primul său antrenament în noua echipă.

Antrenorul lui FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, crede că echipa a câştigat prin acest transfer un jucător de valoare, dar precizează că lotul sibian mai are nevoie de întăriri pentru a face faţă în Liga I. 

„Trebuie să fim conştienţi că tot ce am făcut până acum e istorie. Din mpometul ăsta vom fi judecaţi pentru ceea ce vom face începând din această secundă. Pentru aceasta trebuie să ne pregătim din ce în ce mai bine. Va fi un campionat care nu se poate compara cu cel trecut. Va fi unul greu. E o echipă nou promovată, care va încerca să se ridice la rigorile Ligii I şi să facă jocuri cât mai bune”.

„Alexandru Dandea este un jucător cu experienţă, care cred că ne poate ajuta. E un jucător care poate juca şi mijlocaş central, şi fundaş central - zonele pe care ni le dorim să fie întărite (...) Avem nevoie de jucători şi pe celelalte posturi. Sunt posturi deficitare. Încercăm să întărim fiecare compartiment, să aducem jucători pentru a avea un lot competitiv. Ne dorim să aducem câte unul sau doi jucători în fiecare compartiment, deci undeva la 6-7 jucători”, a mai spus Pelici.

FC Hermannstadt a fost înfiinţată în anul 2015, debutând în Liga a IV-a de fotbal. În fiecare an aceasta a câştigat campionatul pe locul I, calificându-se în ligile superioare. În sezonul care s-a încheiat, echipa sibiană s-a clasat pe locul al doilea în Liga a II-a, ceea ce i-a oferit dreptul să promoveze în liga superioară.

Meciurile din Liga 1 vor debuta pe 21 iulie.

Până atunci urmează mai întâi o săptămână cu antrenamente de reacomodare la efort şi vizita medicală, apoi fotbaliştii sibieni vor pleca într-un cantonament de 2 săptămâni în Slovenia, unde vor disputa şi patru meciuri de verificare, toate în compania unor echipe din primul eşalon.

Primul test va fi cel de pe 27 iunie, cu Kukesi, vicecampioana Albaniei, urmat de cel cu Vardar Skopje din Macedonia, ocupanta locului 2 la finalul sezonului 2017/2018, două zile mai târziu. Ambele echipe vor juca în sezonul viitor al Europa League.

Pe 3 iulie, “alb-roşii” vor întâlni gruparea Ural, locul 12 în primul eşalon din Rusia, iar pe 5 iulie, pe Domzale, locul 3 în Prva Liga, prima divizie din Slovenia, de asemenea participantă în Europa League.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite