Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în dialog la Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu participă joi, 26 ianuarie 2012, la o reuniune organizată de comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, doamna Androulla Vassiliou.

CITIŢI ŞI:

Directia 5 vine la Sibiu pentru un concert de Valentine’s Day

Fotograful anului 2011 expune alături de alţi doi colegi la "Focus" în primărie

Zara face angajări pentru primul magazin pe care îl deschide în Sibiu

Evenimentul va avea loc la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles și se desfășoară la inițiativa Asociației Festivalurilor Europene (European Festivals Association) sub forma unei mese rotunde la care vor participa douăzeci dintre cei mai activi directori de festival din Europa.

Evenimentul își propune să faciliteze elaborarea unor politici care să încurajeze dezvoltarea festivalurilor la nivel comunitar în contextul în care Comisia Europeană lucrează la o nouă generație de programe culturale. Bugetul propus în acest sens pentru perioada 2014 - 2020 este de 1,8 miliarde de euro și urmează să fie discutat în Consiliul Europei. Dacă va fi aprobat, acest program va fi cel mai mare proiect din lume prin care se oferă un astfel de sprijin industriei creative și culturale, o importantă sursă de locuri de muncă în Europa.

În timpul primei mese rotunde organizate în 2010, comisarul Vassiliou a subliniat importanța culturii ca un factor esențial în viziunea acesteia asupra Europei. „Am putea spune că o criză economică nu este cel mai ușor moment în care să venim cu proiecte ambițioase pentru cultură, și totuși, pe timp de criză cultura își întărește cel mai bine statutul provocând perspectivele asupra lumii din jur și aducând sens în viața noastră.“, a mai declarat comisarul european.  Cea de-a doua masă rotundă organizată săptămâna viitoare continuă, așadar, eforturile de a aduce politicile europene mai aproape de realitățile, practicile, nevoile și dorințele locale.

„Această întâlnire este o șansă bună de a discuta rolul nostru în Agenda Europa 2020, dar și de a ne focaliza mai bine eforturile pentru un impact pozitiv asupra lumii din jurul nostru.“, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.  Actor în peste 100 de filme și spectacole de teatru, Constantin Chiriac conduce din anul 2000 Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu și este, de asemenea, membru al comitetului de selecție și monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Androulla Vassiliou a fost desemnată comisar pentru educație, cultură, multilingvism și tineret la 27 noiembrie 2009 de către președintele José Manuel Barroso. Cu un portofoliu de proiecte impresionant ce cuprinde un mandat în Camera Reprezentanților din Cipru și patru mandate consecutive ca președinte al Asociației Națiunilor Unite din Cipru, Androulla Vassiliou este căsătorită cu George Vassiliou, fost preşedinte al Republicii Cipru (1988-1993) şi negociator –şef pentru aderarea Ciprului la Uniunea Europeană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite