Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu debutează cu un concert de gală, pe 24 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Badea

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu – Hermannstadt va prezenta, timp de o săptămână (24-31 mai 2014), o serie de concerte susţinute de tineri muzicieni români împreună cu artişti de renume internaţional.

În aceeaşi perioadă, se va desfăşura şi Academia Festivalului, creată pe modelul atelierelor pictorilor Renaşterii, unde artişti consacraţi vor împărtăşi din experienţa lor tinerilor muzicieni români, printr-o colaborare colegială.

Iniţiatorul festivalului este dirijorul român de renume internaţional Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicală în cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall şi Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris şi Sydney Opera.

Christian Badea a înfiinţat Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică în 2011, „din dorinţa de a sprijini dezvoltarea artistică a generaţiei tinere de muzicieni români prin colaborarea cu cei mai mari artişti ai lumii”.  
Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt va fi lansat pe 24 mai 2013, printr-un concert de gală care va avea loc la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, la ora 19:30. Programul va cuprinde: Anotimpurile de A. Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza - solist Giuliano Carmignola şi Simfonia „Jupiter” K. 551 de W.A. Mozart, interpretată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea.  
 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite