Doi inspectori antifraudă de la Sibiu, trimişi în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
judecata

Doi inspectori sibieni de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Kiss Csaba şi Tinca Valentin-Ionel, inspectori antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Regionala Sibiu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 18 iunie 2014, la sediul  unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul  dezmembrărilor auto, din judeţul Harghita, inculpaţii Kiss Csaba şi Tinca Valentin-Ionel, în calitate de inspectori antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Regionala Sibiu, ar fi primit de la un  denunţător suma de 1.000 lei. 

Banii ar fi  fost primiţi  pentru ca, în schimb, cei doi inculpaţi să nu reţină toate neregulile depistate la control şi pentru ca să  aplice o amendă  mai mică comparativ cu sancţiunile dispuse de Kiss Csaba la ultimul control din anul 2013, la aceeaşi firmă a denunţătorului, dar şi comparativ cu limitele sancţiunilor stabilite în lege pentru nereguli constatate la societăţi comerciale cu activitate în domeniul  dezmembrărilor auto”. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita. 

Vă mai recomandăm: 

Dosarele aleşilor Sibiului. Cine sunt politicienii locali care au ajuns în instanţă

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, sunt doar doi dintre politicienii locali cu dosare pe rolul instanţelor. Mai mulţi primari sunt de asemenea acuzaţi de conflict de interese iar la Mediaş primarul şi mai mulţi consilieri locali sunt trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

Ultimii inculpaţi arestaţi în dosarul cămătăriei de la Sibiu au fost eliberaţi

Ultimii inculpaţi aflaţi în arest la domiciliu în dosarul cămătăriei de la Sibiu au fost eliberaţi, urmând să fie cercetaţi sub control judiciar.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, în arest la domiciliu. Jurista instituţiei, Mirela Olteanu, cercetată sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Alba s-au pronunţat marţi, 30 noiembrie, în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut arestarea preventivă a directorului DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean, şi a juristei instituţiei, Mirela Olteanu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite