Constantin Bădescu şterge praful de pe memoria eroilor noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Col. (r) ing. Constantin Bădescu lucrează în cadrul filialei Sibiu a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” din Sibiu şi vrea să readucă în conştiinţa tuturor sibienilor valorile autentice ale eroilor români. Militar de carieră, cu un dezvoltat simţ al datoriei şi îndrăgostit de istorie şi valorile autentice ale neamului românesc, col. (r) ing. Constantin Bădescu este o fire jovială şi deschisă. A trecut în rezervă anu

CITEŞTE ŞI:

Cosmin Rus: Transformă fructele în opere de artă

Cosmina Câmpean, inginerul specialist în pictura pe pereţi

Astăzi el îşi dedică o mare parte din timpul liber lucrând ca voluntar în cadrul filialei Sibiu a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”. „Anul 2010 a fost un an de cotitură în viaţa mea, deoarece este anul în care am trecut în rezervă. Implicit, bilanţul din acest an este un bilanţ al întregii cariere. Am absolvit Academia  Tehnică Militară  ca inginer de transmisiuni. Am lucrat în opt unităţi militare, în garnizoanele Bucureşti,  Tg-Cărbuneşti, Sibiu şi mi-am încheiat cariera militară la Bucureşti, la Statul Major al Forţelor Terestre ca şef birou coordonare informatică. La doi ani de la absolvire, Revoluţia m-a prins în Bucureşti ca locţiitor tehnic,  la o unitate de transmisiuni cu sarcini importante în asigurarea comunicaţiilor în Armată şi în Tratatul de la Varşovia. Cu respect îmi amintesc de  cei doi colegi morţi în acele momente : sergent major Monoreanu Neculai  şi salariatul  civil Paraschiv Paul. Mutarea  în Sibiu, ca să fiu alături de soţie şi copil, a fost o şansă deosebită pentru mine să mă realizez profesional, social şi spiritual”, povesteşte col. (r) ing. Constantin Bădescu.

Şef de catedră

„Pe plan profesional, cea mai mare realizare a fost alegerea mea ca şef de catedră, de trei ori consecutiv, prin votul colegilor. A fost emoţionant şi în acelaşi timp mi-a creat obligaţii morale şi profesionale deosebite. Le mulţumesc pentru încredere şi le cer iertare pentru momentele când nu m-am ridicat la nivelul aşteptările lor.  Pe plan spiritual, cu ajutorul lui Dumnezeu, am avut şansa să propun şi să coordonez realizarea capelei ortodoxe, cu hramul Sf. Apostoli Petru şi Pavel, din U.M. 01606. PS Visarion Răşinăreanu, episcopul vicar al Sibiului, PS Siluan episcopul Italiei  şi preoţi deosebiţi, cu har  au slujit sfânta liturghie aici, la loc de cinste în inimile credincioşilor, ce vin la capelă, ramânând amintirea preotului Şpan Gheorghe. Capela s-a realizat cu sprijinul colegilor din  unitate, dar mai ales cu ajutorul Mânăstirii Sf. Treime din satul meu Strâmba- Jiu, jud. Gorj”, vrobeşte cu mândrie col. (r) ing. Constantin Bădescu despre activitatea lui profesională de până acum.
Cât priveşte viitorul, col. (r) ing. Constantin Bădescu îşi propune să înveţe cât mai mulţi tineri şi elevi despre eroii neamului şi ca membru al Asociaţiei Creştin Ortodoxe – ACORD să poată ajuta colegii să obţinem fonduri baneşti şi alte ajutoare pentru a putea sprijini căţi mai mulţi oameni cu probleme.

Ce-i place:
„Sunt un împătimit al turismului istoric. Împreună cu arheologul Cristian Olariu de la Universitatea din Bucureşti – cumnatul meu, îmi place să merg în locuri încărcate de istorie. Din păcate, în România vezi aproape numai lucruri triste”, spune Constantin Bădescu.

Ce nu-i place:
„Nu-mi place minciuna şi lipsa de moralitate. Peste 80 la sută dintre români de declară creştini dar toată lumea acceptă cu seninătate minciuna şi furtul, ca şi cum nu s-ar regăsi printre Cele 10 Porunci”, spune Constantin Bădescu.

Ce proiecte are anul acseta Asociaţia „Cultul Eroilor”?
Pentru 2011 îmi propun, ca prim-vicepreşedinte al filialei Sibiu, ca împreună cu colegii să înfinţăm cât mai multe cercuri „Cultul Eroilor” în instituţiile de învăţământ, să realizăm  inventarierea monumentelor şi cimitirelor eroilor din judeţ , împreună cu bisericile din Sibiu, cu Direcţia Cultură şi Patrimoniu, cu facultăţi din oraş si alţi parteneri interesaţi în oferirea de modele adevărate şi în redescoperirea valorilor româneşti.

Care este eroul dumneavoastră preferat?
Tudor Vladimirescu! Îmi place pentru că într-o perioadă de dominaţie fanariotă acest om a avut curajul să acţioneze, să facă ceva.

Născut: 01 august 1963, Strâmba- Jiu, Gorj
Studii: Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Bucureşti
Familie: căsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite