Concert de muzică religioasă, astăzi la Casa Artelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Manuela Golescu va susţine astăzi, începand cu ora 17,00, un recital de poezie religioasă la Casa Artelor, în cadrul expoziţiei Crucea - punte a Învierii.

CITEŞTE ŞI:

Târgul de produse tradiţionale şi ecologice a ajuns la a opta ediţie

Recunoscută pentru talentul sau recitativ, artista, care este şi preşedinte al Fundaţiei Golescu, a înregistrat mai multe CD-uri de poezie religioasă, care vor fi puse la dispoziţia publicului în cadrul evenimentului.

CD-ul "Luminile iubirii" este o continuare a primului CD, “te port în mine”, dialog între poezie şi muzică religioasă, actriţa fiind acompaniată de corul teologic Harisma. CD-ul a fost lansat mai intai la New York, de Craciun, in 2000 si apoi in Romania si Los Angeles si promovat in limba engleza in turnee, intre 2000 si 2003. Frumusetea poemelor incluse pe CD, selectate de Prea Cuviosul Arhimandrit Teofil Paraian de la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, scrise de calugarita Maica Teodosia Zorica Latcu, a cucerit auditoriul. Asa incat, la cererea iubitorilor de poeme crestine, CD-ul “luminile iubirii” vine ca o continuare, cu poeme de iubire ale Maicii Teodosia, care sa incante sufletul. Muzica ce insoteste poemele de pe acest CD este interpretata la chitara clasica si este creata in dialog cu vibratia cuvantului, ca o muzica a ingerilor. CD-ul "te port in mine" a fost reeditat, in memoria Parintelui Teofil, intr-o formula remasterizata. Mai multe detalii despre activitatea artistei pot fi gasite pe situl propriu www.manuelagolescu.ro. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.
În cadrul recitalului organizat la Sibiu, actriţa va fi acompaniată vocal de protopsaltul Dimitrie Voicescu, de la Biserica "Sfantul Ioan Rusul" din Bucuresti.
Intrarea este liberă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite