Comisarul şef Răzvan Prislopeanu, cercetat disciplinar după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Prislopeanu, comisar şef de poliţie şi lucrător în cadrul compartimentul Structura de securitate din cadrul Poliţiei Sibiu, este cercetat disciplinar după ce, în luna decembrie a anului trecut, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident de circulaţie.

Evenimentul rutier a avut loc în luna decembrie, în cartierul sibian Valea Aurie. Răzvan Prislopeanu, comisar şef de poliţie şi lucrător în cadrul compartimentul Structura de securitate din cadrul Poliţiei Sibiu, a intrat frontal într-un taxi care circula regulamentar. Ofiţerul de poliţie era cu maşina personală iar la testarea cu etilotestul rezultatul a fost de 0,79 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului, autoturismul taxi s-a făcut praf, fiind încadrată cu daună totală de către firma de asigurări, iar taximetristul a fost rănit, fiind ulterior operat în cadrul secţiei de Ortopedie. 

În ciuda faptului că a fost accident rutier cu victimă, iar taximetristul a fost rănit grav, poliţia Sibiu a ţinut evenimentul secret, accidentul nefiind anunţat presei. Ulterior, la solicitarea Adevărul, IPJ Sibiu a confirmat cele petrecute şi, potrivit reprezentanţilor instituţiei, în cauză au fost demarate cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală. 

Cercetat disciplinar

La mai bine de o lună de la accident, ofiţerul este cercetat disciplinar iar dosarul său a ajuns la procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. 

”Împotriva ofiţerului nominalizat de dumneavoastră a fost declanşată procedura cercetării prealabile pe linie disciplinară. La finalizarea acesteia, în măsura în care subiectul prezintă în continuare interes pentru dumneavoastră, vă vom comunica măsurile dispuse. În ceea ce priveşte aspectele penale ce decurg din accidentul rutier în care acesta a fost implicat, vă comunicăm faptul că dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către IPJ Sibiu. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite