Benzinării „provizorii“ vechi de 3 ani şi toalete infecte, imposibil „de călcat“, pe autostrada Sibiu-Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benzinăriile în containere instalate încă acum 3 ani pe autostrada Sibiu-Nădlac „sunt provizorii”, iar unele spaţii de servicii vor fi concesionate pentru a fi modernizate, susţin reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Autostrada Sibiu-Nădlac se află în administrarea a două direcţii regionale: DRDP Braşov şi DRDP Timişoara. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Ion Iordăchescu, sectoarele gestionate de cele două direcţii regionale sunt curăţate în bază de contract sau cu personal calificat „24 de ore din 24”. „Menţionăm că în perioada 20.01.2018 – 3.05.2018, Secţia Autostrăzi Sibiu, prin CIC Sălişte, a asigurat curăţenia şi igienizarea spaţiilor de servicii prin personalul propriu”, a mai adăugat reprezentantul Ministerului Transporturilor.

Funcţionarul de la Ministerul Transporturilor i-a răspuns astfel parlamentarului PNL Sorin Ioan Bumb, care a transmis o interpelare cu privire la situaţia autostrăzii, în special a acestor spaţii. „Staţiile de alimentare cu carburanţi funcţionează în nişte containere provizorii, ceea ce face ca sortimentul carburanţilor disponibil să fie limitat, iar spaţiile de alimentaţie publică, aferente oricărei benzinării civilizate, lipsesc cu desăvârşire”, a atenţionat deputatul.

Bumb s-a mai arătat revoltat de problema toaletelor: „Acestea ori sunt nefuncţionale, ori se află într-un grad de murdărie ce le face inutilizabile. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât numărul utilizatorilor autostrăzii va creşte în următoarele luni, vara fiind sezonul preferat al concediilor”. Astfel, parlamentarul a dorit să afle un răspuns de ce pe sectoarele autostrăzii Ai, cuprinse între Nădlac şi Sibiu, pe ambele sensuri, există doar benzinării amplasate în containere, precum şi când va începe construirea unor benzinării moderne, adaptate standardelor internaţionale.

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor spune că benzinăriile respective „sunt amplasate în soluţie provizorie”. Amintim că primele astfel de containere au fost instalate încă în octombrie 2015. Potrivit lui Iordăchescu, spaţiile aferente benzinăriilor sunt standardizate şi nu ar permite extinderea imediată. „CNAIR face toate demersurile necesare pentru concesionarea unor zone, astfel încât să fie posibilă o ulterioară dezvoltare a operatorilor economici”, mai scrie funcţionarul în răspunsul său.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite