Anchetă la Spitalul Judeţean Sibiu după ce un pacient a căzut de la etajul trei, „în circumstanţe necunoscute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că urmează să facă o anchetă administrativă, după ce un pacient s-a prăbușit n urmă cu două zile de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie, potrivit Agerpres.

UPU - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. FOTO Facebook SCJU Sibiu
UPU - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. FOTO Facebook SCJU Sibiu

Potrivit unității medicale, încă nu se știe cum a căzut pacientul de la etaj. 

„În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie)", se  arată într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu

 Ulterior, bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI și intubat

„Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabi”, se mai arată în comunicat.  

De ce era internat bărbatul

Pacientul fusese adus la spital în cursul zilei de marţi, 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj”, precizează Spitalul.

Joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf se  evidenţiase o evoluţie favorabilă, potrivit unității.

De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării", se mai arată în comunicat.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite