Aeroportul Sibiu vrea să ceară în justiţie mutarea staţiei meteo a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud stă blocată de trei luni din cauza unui conflict cu Aeroportul legat de terenul unde aceasta funcţionează.Staţia are nevoie urgentă de modernizări, dar aeroportul vrea terenul înapoi pentru a că e prins într-un plan de dezvoltare.

CITIŢI ŞI:

Finalizarea drumului Sibiu – Agnita mai întârzie vreo câteva luni

Strada Justiţiei parţial închisă sâmbătă

Cum ar fi ca toate secţiile dintr-un spital să fie dotate cu aparatură şi condiţii de ultimă oră, iar sălile de chirurgie în care se fac operaţii complicate să aibă o aparatură veche şi depăşită? C-am aşa stau lucrurile în privinţa celei mai mari şi importante staţii meteo din sudul Ardealului. Aceasta are la dispoziţie suma de 500.000 de lei, pentru a se face modernizări cu aparatură modernă, conform cerinţelor actuale din acest domeniu, dar nu îi poate cheltui din cauza unei probleme legată de terenul pe care este amplasată.

"Din păcate, ultimele îmbunătăţiri aduse clădirii în care funcţionează staţia meteo au avut loc acum aproximativ 15 ani. Noi vrem să montăm acolo aparatură ultraperformantă, de ultimă generaţie, de care poate beneficia tot Sibiul, dar dacă nu ne permit domnii de acolo ce să facem?”, a declarat Ion Popescu, directorul Centrului Meteorologie Regional Transilvania Sud.


Întabularea nu se poate efectua, pentru că staţia funcţionează pe 0,2 hectare de teren ce aparţin Aeroportului Internaţional Sibiu. Aeroportul este aflat în subordinea Consilului Judeţean Sibiu. Până aici toate bune şi frumoase, numai că în ciuda faptului că cei din CJ Sibiu şi-au dat acordul încă de acum 3 luni pentru ca terenul să fie întabulat celor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud, Aeroportul nu vrea nici în ruptul capului să facă acest lucru. „RA Aeropotul Sibiu ne-a informat în aceste zile că nu este de acord, ca în calitate de administrator al acelui teren, să îl dea, pentru că acesta este prins într-un plan de dezvoltare al aeroportului şi ne-a propus ca staţia meteo să primească alt teren în altă parte” a explicat Iordan Nicola, secretar al CJ.

Rezolvare în instanţă
Aerportul Internaţional a trimis în scris şi o soluţie pentru ca acest conflict să se încheie. „Cei de la aeroport ne-au sugerat să găsim o cale definitivă de rezolvare prin intermediul justiţiei. Mai exact să ne adresăm instanţei pentru găsirea unei soluţii care să rezolve situaţia” a mai explicat Iordan Nicola. Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu s-a arătat deranjat de aceste conflicte şi a mărturisit că va încerca totuşi să găsească o soluţie amiabilă. „Ştiu de problema aceasta. Trebuie să ne aşezăm toate părţile implicate la o masă şi să rezolvăm odată această situaţie. Sper să nu se ajungă totuşi să ne adresăm justiţiei” a comentat Bottesch. Negocierile par însă să nu fie şi pe placul celor de la staţia meteo. „Eu sunt hotărât să merg în toate instanţele de judecată cu această problemă”, a mai spus Ion Popescu, directorul Centrului Meteorologie Regional Transilvania Sud.

Citat:
„Avem 5 staţii în tot judeţul şi numai la Sibiu unde ne aşteptam mai puţin avem probleme aşa de mari” Ion Popescu, director Centrul Meteorologie Regional Transilvania Sud.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite